Kinderboekenweek in Zeeland

kbwPZC van maandag 29 september 2014

Feest rond 60 jaar kinderboekenweek

MIDDELBURG – Boekhandel De Drukkerij in Middelburg, de Zeeuwse Bibliotheek, regionale bibliotheekvestigingen en plaatselijke boekhandelaren in Zeeland buitelen over elkaar heen met activiteiten tijdens de Kinderboekenweek van 1 t/m 12 oktober.

Die veelheid aan activiteiten past in het zogeheten jubeljaar met het thema ‘Feest’. De Kinderboekenweek bestaat namelijk 60 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd.
In de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg gebeurt dat woensdag 1 oktober met een doorlopende tentoonstelling van bekroonde boeken met een Griffel, een Penseel of Vlag en Wimpel. Verder met een ‘Biebfeestquiz’ vanaf 10.00 uur en met de voorstelling Arend en de Wolf hebben iets te vieren om 14.00 uur. Vrijdag 4 oktober is er van 10.00 tot 16.00 uur een Wetenschapsdag in de Zeeuwse Bibliotheek.
Bij De Drukkerij wordt woensdagmiddag om 16.00 uur de tentoonstelling ‘Kleur’ met werk van Wim Hofman, Joke van Leeuwen en leerlingen van Primas-scholengroep geopend. Op dezelfde dag bezoekt schrijver Jan Paul Schutten van het boek Ruik eens wat ik zeg om 10.30 uur De Drukkerij in Middelburg en boekhandel ’t Spui in Vlissingen om 13.30 uur. Op woensdag 8 oktober is Harm de Jonge vanaf 15.00 uur aanwezig in de Drukkerij. Hij schreef speciaal voor de Kinderboekenweek het geschenk Zestig Spiegels. Bij aankoop van ten minste 10 euro aan Nederlandstalige boeken krijgen kopers dat boek van De Jonge cadeau. Ook op 8 oktober geeft kunstkenner Nico Out in de Drukkerij workshops over de kunstschilder Mark Rothko. Hij doet dat om 16.00 uur voor kinderen en om 20.00 uur voor volwassenen. Tenslotte komt op donderdag 9 oktober illustrator Marit Tornqvist naar De Drukkerij. Zij illustreerde onder meer Fabians Feest, het prentenboek van de Kinderboekenweek.
Podium ’t Beest geeft samen met boekhandel De Koperen Tuin in Goes donderdag 2 oktober een kinderboekenfeest in de vorm van de toneelvoorstelling De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween: om 16.00 uur de kindervoorstelling en om 20.00 uur de familievoorstelling.
Van de Zeeuwse schrijfster Dorothé Tempelman verschijnt woensdag het nieuwe jeugdboek Krijn en de magische speer met illustraties van Danker Jan Oreel. Zij vertellen zaterdag 4 oktober om 14.00 uur bij Het Paard van Troje in Goes over hun werk.
Boekhandel De Boekenmolen in Meliskerke houdt woensdag vanaf 13.30 uur een leesfeest voor kinderen met toneel en poppentheater.

Dit bericht is geplaatst in Boekenweek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.