Presentatie Heksenwaan

heksenwaanPersbericht

Boekpresentatie Martijn Adelmund & Iris Compiet – Heksenwaan

Het boek Heksenwaan van schrijver Martijn Adelmund en illustrator Iris Compiet wordt zaterdag 26 juli om 15.00 uur gepresenteerd in de Drvkkery in Middelburg. Iris Compiet maakt een heksenportret in ieder gekocht boek, Martijn Adelmund leest voor en er is een proeverij van ‘kotervlees’!

Heksenwaan

Wat betekent het – in avontuurlijke zin – mens te zijn en op te groeien in een wereld waarin de heks zich dominant waant en daar ook naar handelt?

Stel je voor dat onze realiteit zich op een bepaald moment kon plooien, gevouwen kon worden als een landkaart. Dan zouden er plaatsen die voorheen kilometers uiteen lagen voor het eerst vlak naast elkaar komen te liggen, en de wereld ertussen – in de vouw – zou voor iedereen onzicht­baar zijn. Zo hebben de heksen het gedaan: ze hebben hun krachten verenigd en de wereld geplooid, met grote delen tegelijk.

Zo konden ze hun eigen domeinen creëren, veilig voor de machtige inquisitie die hen ooit vervolgde. Ze noemen hun wereld ‘De Buitenlanden’. Daar liggen hun krakkemikkige huizen, hun kastelen en hun doolhoven. En naar een van die doolhoven hadden ze mij gebracht…

Mensenkinderen worden ontvoerd en ingezet als hoofdprijs van de Wilde Jacht. Niemand heeft de jagers, de heksen, ooit overleefd, want de hoofdprijs wordt door de winnaar smakelijk klaar gemaakt en opgepeuzeld. Nix, de hoofdpersoon in het eerste deel van Heksen­reeks heeft na haar gevangen­neming algauw geen ander doel in haar leven dan te ontsnappen en de jacht te overleven. Gaandeweg de reeksdelen wordt stukje bij beetje onthuld hoe de heksenwereld is ontstaan, hoe erg de heksen zijn en wat zij met de mens voorhebben. Niet veel goeds, dat zal duidelijk zijn.

Heksenreeks

Heksenwaan is het eerste deel in deze Heksen­serie. Het vervolg, Heksenkind, is in november verkrijgbaar. Beide boeken zijn prachtig geïllustreerd door Iris Compiet. Uitgeverij Luitingh­Sijthoff

Het boek is vanaf zaterdag 26 juli exclusief te verkrijgen in de Drvkkery. Vanaf 2 augustus is het  landelijk te koop.

Voorintekenen

Klanten die voorintekenen kunnen hun e-mailadres achterlaten en vervolgens krijgen zij een pdf toegestuurd met de eerste pagina’s van het tweede deel. Iris Compiet verzorgt een mooie illustratie in het boekje van de voorintekenaars.

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Jeugdboeken met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.