De stenen van Cruz de Ferro zwijgen (presentatie)

zegersPERSBERICHT

Op vrijdag 18 oktober presenteert Jan Zegers zijn tweede roman De stenen van Cruz de Ferro zwijgen in de bibliotheek van Terneuzen. Hij zal daar aanwezig zijn van 14.00 uur tot 16.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. Het boek is aldaar te koop en op verzoek kan het gesigneerd worden. Vanaf diezelfde datum is het boek in Nederland en Vlaanderen bij de boekhandel en via internetwinkels beschikbaar. U bent allen van harte uitgenodigd.

Vervolg PERSBERICHT

Jan Zegers (1944), geboren en woonachtig in Terneuzen, heeft zich na zijn pensionering toegelegd op het schrijven van romans. Tijdens zijn werkzaam leven was hij bedrijfsleider bij een garagebedrijf. Zijn debuutroman De worsteling naar geluk is in 2012 verschenen. Het boek werd goed ontvangen en smaakte naar meer.

Zijn tweede boek De stenen van Cruz de Ferro zwijgen geeft een afspiegeling van de tijd waarin de hoofdpersoon is neergezet. Het is geen vervolg op zijn eerder verschenen debuutroman, maar staat er ook niet helemaal los van. In de loop van het verhaal zal dat de lezer duidelijk worden. Het heeft de kenmerken van een autobiografie en veel van de beschreven gebeurtenissen zijn authentiek, maar er is ook ruimte gelaten voor de verbeelding.

Het boek gaat over de aangrijpende jeugd van Hans Patteer, die opgroeit in een gezin van vijftien kinderen, maar ook over een onbeantwoorde liefde, hilarische en sportieve gebeurtenissen, en afrekeningen in het criminele circuit van Terneuzen. Het omspant de naoorlogse tijd waarin de secularisatie in Nederland plaatsvindt en vele seksuele taboes verdwijnen. Hans gaat op zoek naar de zin van het leven en komt erachter dat hiervoor een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela uitermate geschikt is. Hij wordt geconfronteerd met ontmoetingen, gebeurtenissen en verhalen die betrekking hebben op zijn jeugd en dan komt hij voor een duivels dilemma te staan. Als hij in 2011 voor de tweede maal op pelgrimstocht gaat, nu samen met zijn vrouw Anna, neemt hij bij Cruz de Ferro een beslissing.

Jan Zegers: De stenen van Cruz de Ferro zwijgen – Uitgever ClusterEffect, 296 bladzijden, ISBN: 978–94-6217–058-2, 17,95 euro.

 

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Nieuw te verschijnen, Proza met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.