PZC-publieksprijs (tussenstand 2)

AnimaaltjesIk moest het vorige week nog wel zeggen: vlak Breskens niet uit bij de strijd om de PZC-publieksprijs 2013. Ik heb bij de wedloop in 2012 gezien hoe vasthoudend Bressiaanders kunnen zijn. Aanvankelijk had ik vooral oog voor Davied van Albert de Bruijn, die al meteen in de top 10 stond. Deze week kwam dierenarts Geert de Bruijckere, ook al uit het vissersdorp, daar als een stoomwals overheen met zijn columnboek Animaaltjes met een knipoog (cover). Tinka Leene houdt ondanks dat vissersgeweld schijnbaar moeiteloos stand. En heel stilletjes moet toch ook Samantha Eising – nu op de tweede plaats – in de gaten worden gehouden.

Dus: na bijna twee weken stemmen staat Het Zeeuwse Knop Bakboek van Tinka Leene nog altijd fier aan de leiding bij de verkiezing van de PZC-publieksprijs. Geert de Bruijckere maakte de afgelopen dagen een opmars met Animaaltjes met een knipoog.

De top-10 zag er vrijdagmiddag 11 oktober 2013 als volgt uit:

1. Tinka Leene: Het Zeeuwse Knop Bakboek (768 stemmen)
2. Samantha Eising: Adembenemend (532)
3. Geert de Bruijckere: Animaaltjes met een knipoog (453 stemmen)
4. Petra de Boevere: Durf te doen (441)
5. Sven Remijnsen: De beste Tour aller tijden (267)
6. Albert de Bruijn: Davied (247)
7. Eugène de Kok: Racoon, Alles voor het liedje (225)
8. Ludo Haers: #meermoetaniezijn (182)
9. Josie Kneepkens: Ik vertrek nog niet (166)
10. Jopie Minnaard-Verheijke: Onderweg (164)

Stemmen op een van de in totaal 82 ingezonden boeken kan nog tot vrijdag 8 november 18.00 uur via www.pzc.nl/publieksprijs of door een (brief)kaart met uw favoriete titel te sturen naar PZC-publieksprijs, Postbus 91, 4330 AB Middelburg.

Dit bericht is geplaatst in Boekenprijs met de tags , , , . Bookmark de permalink.

0 reacties op PZC-publieksprijs (tussenstand 2)

  1. wvdlinde schreef:

    Ik stem op Onderweg geschreven door Jopie Minnaard.

  2. A.Modde schreef:

    Ik stem op Geert de Bruijkere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.