Flushing Moments

flushingPassie is het woord. Meer dan 300 pagina’s knallen de lezer tegemoet. Met reisfoto’s, kunstfoto’s, concertfoto’s. Jacques Plouvier doet in schoenen en meer. Dat meer laat hij nu zien in zijn boek Flushing Moments. En vergis u niet: Vlissingen omarmt de wereld. Dat vind ik wel een geruststellende gedachte.

Plouvier laat zich zien als een begenadigd fotograaf. Ik moet opeens aan mijn aangetrouwde schoenfamilie denken. Als schoenwinkelier ontwikkel je een een tweede oog: je ziet de mens en je ziet meteen ook zijn of haar schoenen. Niet zo gek dat voor Plouvier een schoenenbeurs ook een fotogenieke wereldervaring is. Leuk dat hij ons deelgenoot maakt. Leon Riekwell heeft het in zijn nawoord over een ‘beeldend verslaggever’. Waarvan akte.

Jacques Plouvier: Flushing Moments. Een fotoreis langs 25 landen, met Vlissingen als thuishaven… – Eigen uitgave, 308 pagina’s, 30,- euro.

**********************************

In de PZC van dinsdag 2 april 2013 werd zijn boek gesignaleerd.

Jacques Plouvier bundelt zijn passies in fotoboek

Jacques Plouvier uit Koudekerke heeft zijn passies bijeengebracht in het boek Flushing Moments, dat gisteren (1 april 2013) bij Woontrend Zeeland in zijn woonplaats werd gepresenteerd. Daar is ook een foto-expositie te zien die bij het boek hoort.
Plouvier is bekend als ondernemer. Tot 2010 was hij eigenaar van Ploef Shoes in de Walstraat in Vlissingen. Daarnaast verzorgde hij vanaf 1995 twaalf jaar lang reclamefotografie voor een internationale groep schoenwinkeliers. Samen met zijn vrouw reisde hij met koffers vol schoenen naar verre oorden om op locatie foto’s voor reclamecampagnes te maken.
Reizen, schoenen, fotografie, Vlissingen en zijn liefde voor muziek (van Rod Stewart tot Beth Hart) vormen de ingrediënten van Flushing Moments. Daarmee wil Plouvier, aan de vooravond van zijn 65e verjaardag, de balans opmaken, zoals hij zelf zegt.
Het ruim 300 pagina’s tellende boek bevat bijna 700 foto’s, vooral van de 25 reizen die Plouvier sinds eind jaren negentig heeft ondernomen, van Malta tot en met China. Daarbij wijkt hij bewust af van de toeristische routes en zoekt naar het bijzondere in het ogenschijnlijk alledaagse van een omgeving.
flushing2De reisfoto’s worden hier en daar afgewisseld met diverse beelden van ‘thuishaven’ Vlissingen.

Dit bericht is geplaatst in Fotoboeken met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.