Lezing Nederlandse plaatsnamen in Zuid-Afrika

PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

Lezing Bart de Graaff – Nederlandse plaatsnamen in Zuid-Afrika – donderdag 13 september Drvkkery Middelburg

Amsterdam, Utrecht. Amersfoort, Haarlem, Dordrecht en Middelburg. Het zijn dorpen die diep verscholen liggen in het binnenland van Zuid-Afrika, waar nooit of vrijwel nooit bezoekers komen. Middelburger Bart de Graaff schreef er een boek over. Donderdag 13 september vertelt hij er tussen 20.00 en 21.00 uur over in de Drvkkery in Middelburg.

 1599 Kilometer van Amsterdam naar Gouda  diept de verrassende verhalen op achter Utrecht, dat zijn naam dankt aan een chanterende dominee, en andere ‘Hollandse’ plaatsen in het land onder de zuidersterren. Wat zoeken Urkers in de woestijn? Wat hebben krokodillen met Amsterdam van doen? En waarom wordt Middelburg ook wel Vis van Hoop genoemd?

 1599 Kilometer van Amsterdam naar Gouda is een reisverslag vol ‘lieg-, lag- en hartseer stories’ die hier en vaak ook in Zuid-Afrika zelf vergeten zijn. Bart de Graaff is historicus, filmschrijver en hoofdredacteur van het maandblad Zuid-Afrika. Voor dit boek reisde hij 5.000 kilometer door Zuid-Afrika en sprak hij baasvertellers van Gouda tot Amsterdam, van Delft tot Marken en van Haarlem tot Middelburg. Aangevuld met persoonlijke reiservaringen, laat hij de lezer met dit boek een verborgen, fascinerende kant van Zuid-Afrika zien.

Uit de pers:
‘Een eigenzinnig reisboek. Zelfs in het meest onbeduidende gehucht stuit De Graaff op mooie anekdotes. Veel hoofdstukken zijn knap gestileerde miniatuurtjes, momentopnames van het leven op het platteland van Zuid-Afrika.’ (Rob Hartgers in Mzanzi Reismagazine)

‘Uitstekend om gelees te word tydens ’n toer deur Suid-Afrika. Jy kan die boek ook by die huis op ’n koue winterdag voor die kaggelvuur met ’n glas Kaapse wyn byderhand geniet.’ (Natasja le Roux in Nuus)

‘De Graaff verstaat de kunst van het toeschouwen en (door)vertellen. Door zijn verhalenbundel en reisverslag strooit hij kleine observaties van het leven onderweg. Over honderden ‘lege kilometers’. Over een schaap in de ambulance in Haarlem en Tarzan in Utrecht.’ (Inge Crul in VNG Magazine)

Lezing Bart de Graaff, donderdag 13 september, 20.00 – 21.00 uur, boekhandel de Drvkkery Middelburg, toegang vrij.

Dit bericht is geplaatst in Reisgids met de tags . Bookmark de permalink.

0 reacties op Lezing Nederlandse plaatsnamen in Zuid-Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.