Stoere mannen strijken neer in Zeeland

Björn van der Doelen – foto Ellen Jeurissen

Marcel van Roosmalen- foto Marina Popova

Stoere Mannen strijken neer in Zeeland

Mannen op rock-’n-rollwijze in aanraking brengen met literatuur. Dat is de doelstelling van het programma ‘Stoere Mannen, Sterke Verhalen’, dat dit jaar ook naar Zeeland komt. De eerste bijeenkomst is op 24 februari in Middelburg, 15.00 tot 17.00 uur.

door Rolf Bosboom

Initiatiefneemster in Zeeland is Jeanine Naerebout, programmamaker bij Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen. Eerder was zij een van de drijvende krachten achter Stichting Literaire Activiteiten Zeeland (SLAZ), die na dertig jaar besloten heeft het voor gezien te houden. Als jongste bestuurslid van SLAZ is zij op zoek gegaan naar alternatieven. Bibliotheek Nijmegen introduceerde enkele jaren geleden met succes Stoere Mannen, Sterke Verhalen. Recent sloot de bibliotheek in Uden zich daarbij aan. Zeeland is nu de derde partner.

,,Er komen ook vrouwen op af, maar het is vooral gericht op mannen die van de wat stoerdere literatuur houden”, zegt Naerebout. ,,Je trekt een ander publiek dan de gemiddelde literaire lezing.”

Beoogde gasten zijn vooral mensen die veel verhalen te vertellen hebben. Muziek speelt daarbij een belangrijke rol. De eerste Zeeuwse bijeenkomst is op 24 februari in Kaffee ‘t Hof in Middelburg, met journalist, columnist en schrijver Marcel van Roosmalen en oud-voetballer en singer-songwriter Björn van der Doelen. Op 6 april is de eerste editie van Stoere Vrouwen, in Porgy en Bess in Terneuzen. Hoofdgast is zangeres Anneke van Giersbergen.

Stoere Mannen, Sterke Verhalen zal ook op festivals zijn te zien. Verder komen er op kinderen gerichte activiteiten. De eerste kinderversie is op 10 april in Terneuzen, met schrijver/theatermaker Jaap Robben en illustrator Benjamin Leroy.

Meer informatie op bibliotheekzeeuwsvlaanderen/stoer.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.