Kloetinge even hoofdstad van de Boekenweek

Auteurs Murat Isik (links) en Jan Siebelink foto Sacha de Boer

KLOETINGE – Tijdens de komende Boekenweek (23 tot en met 31 maart) is Kloetinge op zondag 24 maart even de hoofdstad van literair Nederland. Op uitnodiging van de Goese boekhandels Het paard van Troje en De Koperen Tuin komen dan Jan Siebelink, dit jaar de schrijver van het Boekenweekgeschenk, en Murat Isik, de schrijver van het Boekenweekessay, naar de kerk van Kloetinge. De organisatoren laten weten dat dit het enige duo-optreden is in heel Nederland en Vlaanderen.

Jan Siebelink (1938) schreef tientallen boeken. Met Knielen op een bed violen brak hij in 2005 door naar het grote publiek. Murat Isik won vorig jaar met zijn roman Wees onzichtbaar de Libris Literatuurprijs.

De Goese oud-burgemeester René Verhulst (foto) zal de schrijvers interviewen. Siebelink woont in Ede, de gemeente waar Verhulst momenteel burgemeester is. Speciaal voor de gelegenheid schreef de burgemeester een kort verhaal dat zal worden uitgereikt aan de bezoekers.

De voorverkoop van de boekenweekmiddag in Kloetinge is begonnen. Aanvang 14.00 uur. Kaarten kosten 10,- euro en zijn verkrijgbaar in de boekhandels in Goes.

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Boekenweek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.