Lichte poëzie in Porgy en Bess Terneuzen

Özcan Akyol (links)  en Levi Weemoedt. foto Reyer Boxem

Vic van de Reijt – foto Daniel Cohen

 

 

 

 

 

 

 

 

De meester en de kenner van het light verse op één podium. Lévi Weemoedt, terug van even weggeweest, staat nu weer volop in de belangstelling met zijn bundel Pessimisme kun je leren. Vic van de Reijt is bekend van de bloemlezing Ik wou dat ik twee hondjes was. Donderdag delen ze vanaf 20.00 uur het podium van Porgy en Bess in Terneuzen.

Lévi Weemoedt is de schrijversnaam van Isaäck Jacobus van Eijk (1948). Hij is schrijver van tragi-komische korte verhalen en gedichten die vaak in en rond Vlaardingen spelen. Ook was hij als medewerker verbonden aan het Algemeen Dagblad. In 1977 debuteerde hij met Geduldig Lijden, niet lang daarna gevolgd door Geen Bloemen en Zand Erover. Zijn werk werd in 2007 verzameld in Vanaf de dag dat ik mensen zag – in totaal 261 gedichten. Columnist Özcan Akyol publiceerde vorig jaar een bloemlezing van de gedichten van Weemoedt: Pessimisme kun je leren.

Vic van de Reijt (1950) is uitgever, publicist en muziekkenner. Ook is hij biograaf, onder andere van Willem Elsschot (2011). In 1982 publiceerde hij Ik wou dat ik twee hondjes was, een bloemlezing van Nederlandse nonsens- en plezierdichters waarvan eind vorig jaar een volledig herziene editie verscheen.

Van de Reijt heeft een omvangrijke platenverzameling: van schlagers tot psychedelica en is fan van onder anderen The Beatles en van Raymond van het Groenewoud. In 1987 publiceerde hij Toen wij van Rotterdam vertrokken, een verzameling van 176 teksten van Nederlandse liederen uit de 20ste eeuw, genoemd naar de beginregel van Ketelbinkie. Dat boek groeide uit tot een bestseller, waarvan diverse nieuwe edities verschenen.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.