Lezing: Buitenplaatsen rond Vlissingen

Lezing: Buitenplaatsen rond Vlissingen

Dr. Martin van den Broeke geeft op vrijdag 15 februari de lezing “Buitenplaatsen rond Vlissingen”.

In de zeventiende en achttiende eeuw lagen er op Walcheren talrijke buitenverblijven waar welgestelde stedelingen een deel van het jaar doorbrachten. Het waren er zo veel dat het eiland er de bijnaam “het pryeel van Zeeland” aan ontleende. Deze buitenplaatsen waren nauw verweven met het stedelijke leven, maar evenzeer met het platteland. Rond Vlissingen waren enkele tientallen buitenverblijven te vinden, van kleine pleziertuinen aan de singel tot grote landhuizen.

Sommige bestaan voort in de namen van straten en wijken, de meeste zijn verdwenen. Wie woonden er, wat voor functies hadden deze buitenverblijven en hoe zagen ze eruit? De vragen zullen aan de orde komen tijdens de lezing. De lezing vangt aan om 20.00 uur in het Zeeuws Maritiem MuZEEum te Vlissingen. Aanmelden is verplicht en kan door te mailen naar vriendenmuzeeum@zeelandnet.nl.

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Buitenplaatsen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.