Lezing: Nicolaas Matsier in Terneuzen

Pas verschenen: De advocaat van Holland, de nieuwe historische roman van Nicolaas Matsier. En deze week komt de schrijver al in Terneuzen in Porgy en Bess over zijn boek vertellen: woensdag 13 februari om 20.00 uur.

Johan van Oldebarnevelt (1547-1619), landsadvocaat en raadpensionaris van Holland, werd op 13 mei 1619 onthoofd. Matsier volgt hem tot op deze laatste dag in al zijn gedachten, herinneringen en overwegingen tijdens de eenzame uren van opsluiting en de dagenlange, uitputtende verhoren.

Nicolaas Matsier (1945) is de schrijversnaam van Tjit Reinsma. In 1976 debuteerde hij met de verhalenbundel Oud-Zuid. Zijn autobiografische roman Gesloten huis (1994) werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, Gouden Uil en Libris Literatuurprijs en won de Mekkaprijs en de F. Bordewijkprijs. Voor de roman ‘Het achtenveertigste uur’ (2005) – over de problematiek rond asielzoekers – ontving hij de E. du Perronprijs.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.