Gratis boeken voor basisschoolleerlingen

Volgens de weersvoorspellingen stevenen we af op een ‘zonloos’ weekend. Een uitgelezen moment om lekker met een boek op de bank te kruipen. Tweeduizend Noord- en Zuid-Bevelandse basisschoolleerlingen hebben hun leesvoer vast in huis. Zij kregen vrijdag 8 februari 2019  het boek Kruistocht in Spijkerbroek cadeau van de Goese boekwinkels De Koperen Tuin en Het Paard van Troje. Gratis, dankzij de steun van een tiental sponsoren, waaronder de Stichting Boone. foto: boekhandelaren Manda Heddema van de Koperen Tuin en Anthoni Fierloos van Het Paard van Troje.

Aan de achtste-groepers van de Bisschop Ernstschool in Goes de eer om de officiële uitreiking in Historisch Museum de Bevelanden bij te wonen. Ridder Caspar krijgt het eerste exemplaar, daarna zijn de leerlingen aan de beurt. Het presentje van de Goese boekhandels maakt deel uit van de landelijke actie ‘Geef een boek cadeau’. In de hoop het lezen onder kinderen te bevorderen, zijn elk jaar een jeugd- en prentenboekklassieker voor een lage prijs te koop bij veel boekhandels. Dit jaar zijn dat Kruistocht in Spijkerbroek van schrijfster Thea Beckman en een van de Kikkerboeken van Max Velthuijs. Dat laatste boek volgt op 5 april.

Dit bericht is geplaatst in Jeugdboeken met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.