Presentatie jeugdboek: ‘Is dit mijn thuis?’

Energiebedrijf Ørsted lanceert in Vlissingen kinderboek over klimaatverandering

VLISSINGEN – Energiebedrijf Ørsted dat windpark op zee Borssele 1 en 2 ontwikkelt, presenteert  komende dinsdag (5 februari 2019) in Vlissingen een kinderboek over de klimaatverandering. Het draagt de titel ‘Is dit mijn thuis?’

Illustratie: Impressie van de nieuwe onderhoudsbasis die Ørsted aan de Buitenhaven in Vlissingen laat bouwen. © Ørsted

 

door Frank Balkenende

Met de presentatie lanceren Ørsted en de ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland hun nieuwe samenwerking.  gaan samenwerken.  Ørsted, dat in Vlissingen aan de Buitenhaven een onderhoudsbasis laat bouwen, vindt het belangrijk de Zeeuwse gemeenschap te informeren. Niet alleen over de bouw van het windpark, maar ook over het belang van groene energie. Het bedrijf wil daarvoor samen met de ZB voorlichtingsactiviteiten organiseren.

Steven Engels, de directeur Nederland van  Ørsted: ,,In de bibliotheek in Middelburg komt een informatiewand en ook gaan we samen voorlichting over groene energie en klimaatverandering aan kinderen geven.” De presentatie van het kinderboek in de bibliotheek aan de Spuikomweg in Vlissingen is een eerste vingeroefening.  Nellie Oosthoek van de ZB zal dinsdag de leerlingen van groep 3/4 van de Ravensteinschool uit Vlissingen voorlezen uit het boek.

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Jeugdboeken met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.