Week van de Poëzie in Zeeland

De zevende Week van de Poëzie klinkt dit jaar door in Middelburg, Hoofdplaat, Zierikzee en Goes. Daar voeren landelijke en Zeeuwse dichters het woord. Tijdens de week, die van Gedichtendag 31 januari tot en met woensdag 6 februari loopt, wordt in boekhandels bij aankoop van 12,50 euro aan poëzie het geschenk ‘vrij – wij?’ van Tom Lanoye aangeboden.

door Jan van Damme

Boekhandel de Drvkkery in Middelburg loopt voor de troepen uit. Daar wordt vandaag(woensdag 30 januari) om 13.00 uur al een dichtersbijeenkomst belegd met Vicky Francken, Peter Prins en Peter Knipmeijer. De bundel ‘Blauw is tweekleurig’ van Vicky Francken wordt daar als alternatief poëzieweekgeschenk aangeboden.

Vrijdag 1 februari wordt een Zeeuwse poëzieavond gehouden in cultuurcentrum de Deuzonschole in Hoofdplaat. Vanaf 20.00 uur brengen Jorien Brugmans en Jan Kuipers poëzie in het Nederlands, Jan Zwemer en Theo Raats zorgen voor de Zeeuwse toets. Gastheer Ries de Vuyst is tevens de muzikant van dienst. De organisatie is in handen van Stichting Erfgoed Zeeland en de Deuzonschole.

Café De Biet in Zierikzee presenteert zondag 3 februari van 14.00 tot 16.00 uur de Bietse Lightversemiddag onder het motto: ‘Om gedichten mag je namelijk best lachen – het is maar poëzie’. De volgende dichters treden op: Peter Knipmeijer, Bert van den Helder, Niels Blomberg, Hannelly Krutwagen, Bart Bruijnen, Anne-Marie Maartens, O.B. Kunst, Marco van den Berg, Peter van der Graaf en Machiel Pomp (Nederlands Kampioen Light Verse). Frans Friedels zorgt voor de muzikale omlijsting.

Boekhandel De Koperen Tuin in Goes organiseert dinsdag 5 februari om 15.00 uur samen met Stichting Een Nieuwe Wind een middag vol poëzie. Een Nieuwe Wind zet zich in voor Outsider art: kunst in beeld of geluid door mensen met een beperking. Er worden gedichten gelezen door onder anderen Irma van Osch, Willem Ploum, Lea de Kok, Anne Marie Maartens, Rick Meijers en Ditty Smit. De muziek komt van Peter Wessel.

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Poëzie met de tags , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.