Wim Hofman (129): Algemene voornemens

Wim Hofman (1941) is schrijver, illustrator, kunstenaar. In zijn rubriek in de PZC geeft hij wekelijks een proeve van zijn kunnen: in woord en beeld. Die PZC-column wordt elke woensdag op Zeelandgeboekt geplaatst. Een selectie van zijn columns verscheen eerder in boekvorm onder de titel Bramen plukken.

En weest gerust, lieve lezers, er blijft voldoende geld over om bijvoorbeeld de Hedwige Polder, die inmiddels in een erbarmelijke toestand verkeert, in ere te herstellen.

Algemene voornemens

door Wim Hofman

Algemene voornemens (zonder toestemming overgenomen uit de Zeeuwsche Almanak). Een beetje laat, dat is waar, maar hieronder volgen enkele voornemens voor 2019.

……………………………………………………………….

Zakkend grondwater
Omdat onze huizen al wat ouder worden en door voorziene omstandigheden hier en daar scheuren vertonen en daardoor verre van tochtvrij zijn, gaan we ertoe over ze voor een slordige 63 miljoen euro per stuk te renoveren. En weest gerust, lieve lezers, er blijft voldoende geld over om bijvoorbeeld de Hedwige Polder, die inmiddels in een erbarmelijke toestand verkeert, in ere te herstellen.

Legaal vuurwerk
Omdat het einde van 2018 en het begin van 2019 onrustig verliep, waardoor veel honden gingen blaffen en janken, tientallen kinderen gewond raakten en verschrikkelijk gingen gillen, gaan we daar iets aan doen. We gaan honden en kinderen het komend jaar leren stil te zijn. Mocht dit niet lukken (wat wij stilletjes geloven) kunnen wij ze vooralsnog in een kast opsluiten, waar ze later dan weer uit mogen komen. Mits ze hun mond houden.

Autobranden
Omdat er in de oudejaarsnacht hier en daar geparkeerde auto’s het moesten ontgelden en zelfs in brand werden gestoken, wordt een algeheel parkeerverbod ingesteld. Autobezitters dienen in de bewuste nacht plaats te nemen in hun voertuig en net zo lang rondjes te rijden tot het sein veilig wordt gegeven en het ergste van het feest voorbij is.

Voor elkaar
Omdat we meer en meer alles zelf en met elkaar moeten doen, wordt de Oudejaardnacht de Nacht van het Elkaar in Elkaar Slaan uitgeroepen.

Homohuwelijk
Omdat er blijkbaar mensen zijn die erop na gehouden worden door bepaalde principes, willen we deze mensen tegemoet komen. Zo zijn er mensen die vanuit een potdichte levensovertuiging van het homohuwelijk af willen. Daarom nemen wij ons voor om in 2019 de algeheel geldende huwelijkswet zowel voor homofielen als heterofielen, af te schaffen.

Onderwijslast
Om de loodzware druk die al jaren en jaren op de schouders van het arme onderwijzend personeel rust weg te nemen, sturen we de kinderen weer vrolijk terug naar de ouders (bij wie ze thuishoren). De leraren krijgen zo tijd en gelegenheid om hun eigen of andere dingen te doen. De ouders leren zo van de weeromstuit weer beseffen dat ze er niet zomaar vanaf komen. En dat het niet volstaat om kinderen zonder blikken of blozen zonder meer in de wereld te zetten.

70-plus
Het voornemen bestaat om een Nog Oudere Partij op te richten: N.O.P. 70 plus. Een partij van mensen die zich altijd en altijd en altijd maar uit de naad hebben gewerkt. En daardoor niet voor niets zo oud zijn geworden. Een partij die zich vooral richt op geldzuchtige grijsaards. Ouderen die er op uit zijn zoveel mogelijk pecunia bij de jongeren weg te halen. Meer. Veel meer nog dan andere partijen dat willen doen. De partij staat open voor oud en jong, of men nu goed bij zijn hoofd is of niet. Liefst niet.

Dit bericht is geplaatst in Columns met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.