Maroeska Metz (Holland Bakt) signeerde in Goes

Heel Holland Bakt’s Maroeska signeert in Koperen Tuin Goes

Het nieuwe kookboek Hoe dan?! van Maroeska Metz (60), deelneemster aan kijkcijferhit Heel Holland Bakt van Omroep Max, staat vol prachtige plaatjes van eten. In boekhandel De Koperen Tuin in Goes gaf Metz zaterdagmiddag (19 januari 2019) een kijkje in haar keuken. Zo geeft ze antwoord op de vraag hoe je desem maakt. ,,Een inspirerende vrouw”, zegt Sietje Manni uit Kloetinge, één van de bezoekers. foto Carel Bruring

door Timo van de Kasteele

Bij lekker eten hoort een goed recept. Maar het oog wil ook wat. Laat dat maar aan ontwerper en Heel Holland Bakt deelneemster Maroeska Metz over. In haar boek Hoe dan?! staan foto’s om op te eten. Zonder trucjes. ,,Alles wat in het boek op de foto staat heb ik na het fotograferen zelf opgegeten”, zegt Maroeska.

Hoe dan?! ontvangt een nominatie voor Gouden Kookboek 2018. Niet alleen de gerechten, ook de ingrediënten zijn in beeld vastgelegd. Zodat de lezer weet wat er bij de supermarkt in het mandje moet. Blaadjes spinazie, rode pepers, het worden bijna stillevens. Bij sommige warme gerechten komt de damp er nog af.

Metz vertelt dat ze groot liefhebster is van de Italiaanse keuken. ,,Zeker met kinderen ideaal. Binnen 30 minuten heb je een verse maaltijd op tafel. Toch kan ik ook enorm geniet van de Hollandse keuken, vooral van asperges en zelfgemaakte patatten. En ik bak dagelijks een brood. De laatste tijd werk ik veel met desem.”

Uit het publiek komen niet alleen vragen over hoe je desembrood maakt. Maar ook over het televisieprogramma Heel Holland Bakt. Hoe Maroeska dat heeft ervaren. En hoe ze omgaat met de druk. ,,Ook voor mij is de uitzending iedere zondag weer een verrassing. In de laatste zit ik onder de chocola. Zo nu en dan is het echt stressen. Toch brengt het koken door de intense concentratie ook ontspanning.”

Maroeska Metz: Hoe dan?! – Uitgeverij Markmedia & Art, 304 pagina’s, 34,95 euro.

PZC

Dit bericht is geplaatst in Kookboeken met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.