Presentatie van krant ‘Zeeuws Weerzien’

‘Zeeuws Weerzien’ maakt Zeeland leefbaarder

Een krant doet iets met mensen, je leest de verhalen en vertelt ze aan elkaar door. Kortom: een krant is een bindende kracht in de samenleving. Met die boodschap verwelkomde gedeputeerde Harry van der Maas woensdag 16 januari 2019 het eerste nummer van ‘Zeeuws Weerzien’, een krant met herinneringen aan het leven in Zeeland tussen 1900 en 1980. De gedeputeerde speelde samen met burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere voor bezorger. Samen voorzagen ze bewoners van verzorgingshuis Nieuw-Sandenburgh in Veere van de eerste exemplaren van de krant.

Burgemeester Rob van der Zwaag van Veere (derde van links) en gedeputeerde Harry van der Maas (tweede van rechts) delen de eerste kranten uit. foto Ruben Oreel

Vorig jaar augustus verscheen op initiatief van de Stichting Feest van Herkenning een proefnummer van ‘Zeeuws Weerzien’. De reacties op de gratis verspreide krant waren zo positief, dat besloten werd elk kwartaal een nummer uit te brengen. De krant verschijnt in een oplage van 50.000 exemplaren en wordt gratis aangeboden via verpleeghuizen, bibliotheken, huisartsen, musea en lokale ondernemers.

Het vandaag gepresenteerde nummer bevat uit de Zeeuwse krantenbank opgediepte verhalen over onder andere de ‘verdwenen’ kolenboer, een vervaagde muurreclame in de Meelstraat in Zierikzee en een dronken vrachtwagenchauffeur in Clinge in 1956. Reisschrijfster Carolijn Visser vertelt over haar jeugd aan de Zeeuwse kust.

Gedeputeerde Van der Maas: ,,Deze krant geeft handen en voeten aan de leefbaarheid. Door te lezen en elkaar te vertellen hebben we oog voor elkaar. Dat is een goede start van het nieuwe jaar.”

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid, Journalistiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.