Zeeuws Klankboek met Daniëlle van Klooster en Peter van Druenen

Peter van Druenen- foto Ruben Oreel

Daniele van Klooster – foto Lex de Meester

 

 

 

 

 

 

 

Eens per maand, elke derde donderdag, staat café ’t Schallemaaj in Ossenisse in het teken van Zeeuwse boeken en muziek. ‘Zeeuws Klankboek’ is de titel waaronder die bijeenkomsten worden georganiseerd. Donderdag 17 januari vertellen Daniëlle van Klooster en Peter van Druenen vanaf 19.45 uur over hun boeken.

Daniëlle van Klooster (1975) uit Vlissingen publiceerde in het voorjaar van 2018 het boek ‘Mama ik ben kwijt’. Daarin vertelt ze hoe ze haar depressies te boven is gekomen. Ze zegt: ,,Velen schamen zich voor hun depressies en worstelen in hun eentje. Dat werkt averechts. Het leven is niet alleen mooi, dat wil ik duidelijk maken. Laat anderen maar zorgeloze verhalen schrijven. Dit is mijn verhaal. Met een happy end.”

De Vlissingse stadshistoricus Peter van Druenen baarde vorig jaar opzien met zijn boek ‘De klimaatparadox’. Daarin buigt hij zich over het probleem van de snel groeiende wereldbevolking. De link met het klimaat benoemt hij zo: ,,Als de bevolkingsgroei doorzet, wordt er honderden miljoenen kilo’s meer rundvlees gegeten, gaan we nog meer vliegen en zullen we ook nog veel meer gebruik maken van het internet. Met als gevolg, dat de zeespiegel nog veel sneller gaat stijgen dan we al dachten.”

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.