Expositie Joke van Leeuwen in Terneuzen

PERSBERICHT

Expositie Joke van Leeuwen in bibliotheek Terneuzen

Het is al lang…… Een overzichtstentoonstelling van het werk van Joke van Leeuwen.

Bibliotheek Genk maakte een overzichtstentoonstelling van het werk van Joke van Leeuwen. Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen vindt het een eer deze tentoonstelling te mogen presenteren en daarmee de band tussen Zeeland en Vlaanderen te tonen en Joke en haar werk te delen met een breed publiek.

Joke is een taalacrobaat, zowel in haar geschreven taal als in haar beeldende taal. Maak door deze expositie kennis met de rijkdom van taal, in al haar vormen en met de bevlogenheid van Joke om er bijzondere dingen mee te doen.

De opening vindt plaats in aanwezigheid van Joke van Leeuwen en wethouders Van Hulle, Suij en Vervaet op 17 januari om 16.00 uur.

 Het is al lang …….

Tijdens de afgelopen 40 jaar was Joke van Leeuwen heel erg actief op verschillende vlakken: als auteur, dichter, illustrator, actrice en cabaretière, maar ook als sociaal geëngageerd voorvechter van de rechten van de mens.

In 2016 werd Joke van Leeuwen uitgeroepen tot Dichter Der Nederlanden, één van de activiteiten van het ANV om het Verenigd Koninkrijk der Nederland (1815-1830) te herdenken. Joke van Leeuwen maakte in dat kader elf gedichten over de relatie tussen Nederland en Vlaanderen. Tevens is Joke een graag geziene gast in Zeeuws-Vlaanderen.

De expositie is te zien van 17 januari tot 22 maart 2019, tijdens de openingsuren van Bibliotheek Terneuzen.

Het is al lang… kwam tot stand onder het toeziend oog van Joke van Leeuwen. De tentoonstelling is een project van Grensverleggers en kwam tot stand met de steun van deBuren, de Nederlandse provincies Zeeland, Limburg en Noord-Brabant, stad Genk en met medewerking van het Nederlands letterenfonds, uitgeverij Querido en stichting NTR.

 

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.