Groôs! Kustmarathonboek 2018

Het is het tiende boek over de Kustmarathon. Geheel gewijd aan de zestiende editie, 2018, een editie waar de deelnemers vooral last hadden van de hitte. Zaterdag 6 oktober was voor de echte hardlopers, zondag 7 oktober voor de wandelaars. En dan waren er natuurlijk nog ladies, lichtjes en mountainbikers. Dit jaar stond ook in het teken van de ernstig zieke organisator Lein Lievense. Vandaar de cover, waarop Mister Kustmarathon de Zeeuwse atlete Monique Verschuure aan de finish opvangt. Zij eindigde bij de vrouwen op de tweede plaats.

In eerste instantie is het boekwerk met teksten van Maurice Steketee en Robert Carol voor deelnemers een prachtig aandenken aan de gedenkwaardige tocht. Maar ook wie weinig heeft met hardlopen kan er best plezier aan beleven. Veel beeld, korte teksten. Over de training naar de marathon toe, over het nieuwe parkoers dat bossen meed, over winnares Liselotte van den Berge. Ook is er aandacht voor de Tilburgse Esther van der Heijden die 85 kilo afviel om mee te kunnen doen.

Het boek wil ook ‘een klein monumentje’ zijn voor ‘Mister Kustmarathon’ – een Kustmarathon waarop Lein maar was groôs is.

Maurice Steketee en Robert Carol: Groôs! Kustmarathonboek 2018 – Uitgave van Drukkerij Driedijk, 110 pagina’s, 12,50 euro.

Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags , . Bookmark de permalink.

Één reactie op Groôs! Kustmarathonboek 2018

  1. Eddie Priem schreef:

    Een prachtig foto en leesboek, voor een betaalbare prijs, een must voor iedereen die de kustmarathon een warm hart toedraagt,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.