Bart Van Loo in Terneuzen

Bart van Loo – foto Stephan Vanfleteren

De Belgische schrijver en conferencier Bart Van Loo is woensdag 12 december vanaf 20.00 uur te gast in Porgy en Bess Terneuzen. Hij duikt dan in het leven en oeuvre van zijn legendarische landgenoot Jacques Brel (1929-1978).

Van Loo gaat op zoek naar de toedracht van Brels dood en vraagt zich af hoe ‘le grand Jacques’ tegen de dood aankeek. Tegelijk houdt hij zijn liefdes(liedjes) tegen het licht: liefde en dood zijn thema’s die Brel als geen ander bezong. Uiteraard verwijst Van Loo naar andere grootheden als Gilbert Bécaud, Georges Brassens en Charles Aznavour.

Bart Van Loo (1973) is een ‘Frankrijkkenner’ en werd in Nederland bekend met zijn boek ‘Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk’. Hij werd ook een bekend televisiegezicht. In 2012 was hij een vaste gast in ‘De Laatste Show’, later gaf hij een reeks chansoncolleges in ‘De Wereld Draait Door’. Hij schreef ook de biografie ‘Napoleon. De schaduw van de revolutie’ (2014). De gelijknamige theatervoorstelling volgde in 2017 – daarin legt hij zijn eigen familiegeschiedenis naast die van Bonaparte.

Kaartjes voor de lezing kosten 10,- euro.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.