Column: Wybje is jarig

Wybren, onze liefste, bijzondere kleinzoon, ik schreef al eerder over hem. Afgelopen woensdag 5 december werd hij 2 jaar. Een feest!

********************

Jarig

door Jan van Damme

We denken aan een schommel. Sssst, je mag het nog niet weten, het moet een voorjaarsverrassing worden. Nadat we je lach zagen in het filmpje waarin je voor het eerst zelfstandig door het luchtruim zwierde, weten we het zeker. We gaan een stellage in de tuin zetten. Welke schommel daaraan gaat hangen, daarvan hebben we ook al een idee.

Op dit moment wordt er overal gedicht, gekleurd en geplakt. Sinterklaas en dan vooral zijn helpers zetten tegenwoordig niet alleen jong Nederland op scherp. Wij staan vandaag gereed voor jou, kleinzoon Wybren. Twee jaar geleden koos je ervoor om je precies op de dag van Sinterklaas in onze wereld te melden. Jarig op 5 december, mooier kan het niet.

Jij, kleine Wybren, hebt ons tot trotse opa en oma Middelburg gemaakt. In je volstrekt eigen tempo, dat is zeker. Maar daardoor ook des te ingrijpender, je hebt een hele speciale plek geclaimd. En gekregen.

We weten inmiddels uit ervaring waar je het meest van houdt. Een lepel, simpel en glimmend op de tafel van je kinderstoel, is favoriet. Samen achter de piano, gisteren zagen we dat je er zelfs met je voeten muziek uit weet te halen. Op de xylofoon heb je met het houten hamertje al hele concerten laten horen. Liedjes zingen, dat duurt je nooit te lang. In de maneschijn met de duizendpoot die schoenenpoetser is. We hebben ook lekker ouderwetse liedjes van stal gehaald. De veldmuis die met z’n fiets van de heuvel af dendert en de belletjetrekkende buurjongen. Jij geniet, wij net zo hard.

Blonde kleine man met jeonweerstaanbare lach. Klap eens in je handjes, je doet het met aanstekelijk enthousiasme. En hé, helemaal zelf in zitstand komen, hartstikke knap. Geduld, dat is een groot goed heb jij ons geleerd.

Straks in Middelburg, als de zon weer uren maakt en de koolmeesjes zijn uitgevlogen, dan zal je zwieren. Van harte, grote knul.

Dit bericht is geplaatst in Columns met de tags . Bookmark de permalink.

Één reactie op Column: Wybje is jarig

  1. Catharina IJzelenebrg schreef:

    Beste Jan van Damme,

    Dank voor dit ontroerende column over dit prachtige mannetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.