Pauline Broekema toert door Zeeland

Pauline Broekema toert door Zeeland

NOS-journalist en schrijver Pauline Broekema maakt eind deze week een tournee door Zeeland. Vrijdag 30 november signeert ze haar nieuwe boek ‘Het uiterste der zee’ vanaf 14.00 uur in boekhandel De Vries in Zierikzee, zaterdag 1 december is ze van 10.00 tot circa 13.00 uur in de Drvkkery in Middelburg, van circa 13.00 tot 15.00 uur is ze aanwezig in boekhandel Van de Sande in Terneuzen en van 15.30 tot 17.00 uur in boekhandel ’t Spui in Vlissingen. Zondag 2 december is ze van 14.00 tot 17.00 uur te gast in boekhandel De Koperen Tuin in Goes.

Pauline Broekema – foto Koos Kamphuis

Pauline Broekema (1954) is sinds 1984 verslaggever bij NOS Nieuws. In de jaren negentig begon ze met het schrijven van boeken. Vorige maand verscheen haar nieuwste boek, ‘Het uiterste der zee’. Daarin wordt het verhaal verteld van twee joodse families. Meijer Nieweg en Mies Wolf wonen in Noord-Groningen en zijn vlak voor de inval van de nazi’s getrouwd. Hun huwelijk verbindt twee grote joodse families uit de textiel- en de veehandel. Het jonge gezin wordt uit elkaar gerukt: vader wordt weggevoerd, moeder en het in 1941 geboren dochtertje Sara duiken onder in Friesland, gescheiden van elkaar. Moeder en dochter overleven de oorlog. Pauline Broekema schreef haar boek op basis van herinneringen, documenten en foto’s die dochter Sara Kirby-Nieweg  in de loop van haar leven verzamelde.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.