Drieluik over Betje Wolff

Betje Wolff in woord en beeld

Drie keer Betje Wolff: een lezing, een film en een toneelstuk. Dat is het programma, dat het Zeeuws Genootschap woensdagavond 21 november verzorgt in de ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

Het drieluik over de in Vlissingen geboren schrijfster (1738-1804) begint met een lezing van historicus Peter van Druenen. Hij vertelt over Vlissingen, waar in de achttiende eeuw talenten als Betje Wolff en Jacobus Bellamy tot ontwikkeling kwamen. Daarna wordt de filmdocumentaire ‘Betje Wolff, een feministe in de Beemster’ vertoond. De film was eerder dit jaar te zien tijdens het festival Film by the Sea. De Amsterdamse filmmaker Paul Kramer volgt daarin de jonge schrijfster Bregje Hofstede (1988) in haar zoektocht naar Betje Wolff, naar verhalen over haar verhoudingen met zowel mannen als vrouwen. Het derde deel van de avond is de theatervoorstelling ‘De Schelp’ van de Zeeuwse Comedie: actrice Annet Minderhout speelt een tien minuten durende eenakter over het liefdesleven van de Vlissingse schrijfster.

De avond begint om 20.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden gewenst via info@kzgw.nl

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Biografie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.