Carolijn Visser in Zeeland

,,Beste Carolijn, wat wil je, als je een boek schrijft met de titel ‘Zeeuws geluk’. Dan moet je de hele tijd acte de présence geven in ‘onze mooie provincie’. Gelukkig laat je zelf in je boek ook al uitkomen dat je een innige band hebt met Zeeland. Zowel door de nieuwe contacten in de verzorgingstehuizen, als door de hernieuwde contacten uit je jeugd. Dit wordt dus het Zeeuwse najaar van Carolijn Visser! Vriendelijke groet, Jan.”

foto Dirk-Jan Gjeltema

*********************************

1. Allereerst staan er zaterdag 17 november twee signeersessies gepland in Goes: van 13.30 tot 14.30 uur in boekhandel De Koperen Tuin, van 14.30 tot 15.30 uur in boekhandel Het Paard van Troje. Anthoni Fierloos van Het Paard van Troje laat weten: ,,Iedereen is welkom om met haar te praten.”

2. Donderdag 29 november is het weer raak, nu in boekhandel De Drvkkery in Middelburg. PZC-journalist Jan van Damme gaat dan om 19.00 uur in gesprek met Carolijn Visser. Centraal staat haar nieuwe boek ‘Zeeuws Geluk’. Een kaartje kost € 5,- (inclusief consumptie).
Uit het persbericht: ,,Op uitnodiging van een Zeeuwse zorgorganisatie schreef wereldreizigster Carolijn Visser ‘Zeeuws geluk’, een boek over Zeeland, het land van haar jeugd. Zij logeerde op Walcheren en Noord-Beveland in verblijven waar ouderen aan wie het heden ontglipt een thuis wordt geboden. Zij sprak met bewoners en hun familie, met zorgmedewerkers en vrijwilligers. Over hoe het water kwam, over de zo geliefde klederdracht, de Duitse badgasten, de strenge kerk. Maar ook over de weidse landschappen, het silhouet van Veere en de levendige dorpscafés. De verhalen voerden haar terug naar haar eigen verleden, waarin ze op de fiets over Walcheren zwierf, ze hartsvriendinnen kreeg, ruzie maakte met een leraar en Zeeland uiteindelijk verliet. Maar net als de mensen die zij ontmoette bleef het Zeeuwse landschap met zijn brede stranden en hoge dijken haar bekoren: ‘Zeeuws geluk’ is een lofzang op de zonnigste provincie van ons land.”
Kaartverkoop: tickets zijn verkrijgbaar aan de voorbalie van de Drvkkery in Middelburg en via de online ticketverkoop.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.