Lezing: Floris ende Blancefloer

Persbericht

Lezing in streekmuseum het Warenhuis Axel: De middeleeuwen bekeken vanuit ‘Floris ende Blancefloer’.

Wat roept het woord ‘middeleeuwen’ op? Kastelen en ridders in harnas? Jonkvrouwen die smachtend luisteren naar troubadoursliederen? Kruistochten en wapengekletter? Magie en bijgeloof? Vreemde interpretaties van de werkelijkheid?
Woensdag 14 november 2018 om 19.30 uur in het Warenhuis Axel: Jozef Janssens gaat in op het verhaal Floris ende Blancefloer, bekeken vanuit de middeleeuwen. Elk literair werk is een product van zijn tijd. Wie meer wil weten over de tijd van Diederic van Assenede, hier, in onze streek, mag deze avond met rasverteller Prof. Janssens niet laten voorbijgaan.

Toegang 5,00 euro inclusief kopje koffie in de pauze. Graag vooraf aanmelden via info@hetwarenhuis.nl


Het Tapijt van Assenede
Diederic van Assenede schreef 750 jaar geleden het liefdesgedicht “Floris ende Blancefloer”.
Dit verhaal wordt omgezet in een ambitieus borduurproject, een wandtapijt met 85 verhaaltaferelen, geborduurd op panelen van ieder 95 cm lang en 90 cm hoog. 50 Afgewerkte exemplaren en en zo’n 25 werktekeningen worden nu al tentoongesteld in museum Het Warenhuis. Een unieke en uitgebreide preview voor wat gaat komen, met veel aanvullende informatie, demonstraties, workshops en lezingen. Floris ende Blancefloer, the making of… te zien tot en met 26 januari 2019 in Het Warenhuis, Axel.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.