Op komst: Megaboek over Zeeland

Megaboek ZEELAND moet laten zien hoe de Zeeuwse archipel zich heeft ontwikkeld

GOES – Tijdens bedrijvenbeurs Contacta in Goes is dinsdag, woensdag en donderdag (6 t/m 8 november 2018) een dummy te zien van het nieuwe megaboek ZEELAND. Daarin staan duizenden foto’s, tekeningen en schilderijen die de ontstaansgeschiedenis van Zeeland laten zien. Samen laten die afbeeldingen zien hoe de Zeeuwse archipel is uitgegroeid tot de provincie die het nu is.

Mede-auteur en uitgever Matty Verkamman had in eerste instantie vooral voor ogen om het boek te verkopen aan ondernemers in Zeeland, die een eigen hoofdstuk in het boek kunnen laten meedrukken. ,,Maar die wens bleek ook direct bij particulieren te bestaan. Zeeland is zo’n provincie waar de meeste inwoners er trots op zijn dat ze Zeeuws zijn.‘’ Particulieren kunnen hun eigen geschiedenis in het boek laten drukken voor een meerprijs van 75 euro per bladzijde.

Een auteurscollectief met onder anderen de bekende Zeeuwse boekenauteur Kees Slager, directeur Hannie Kool-Blokland van het Zeeuws Archief en de journalisten/auteurs Peter de Jonge, Eugène de Kok en Matty Verkamman werken drie jaar lang aan het boek, dat 800 bladzijden telt en 25 kilo zwaar is.

Niet alleen het formaat van het boek is megagroot. Met een prijskaartje van 1000 euro is ZEELAND zeker niet het goedkoopste boek.  Via een betalingsregeling in 36 termijnen van 25 euro plus per 1 januari 2019 een intekenbedrag van 100 euro kan voor dit bijzondere boek worden gespaard. Wie het boek meteen reserveert en per 1 januari 2019 direct betaalt, ontvangt een korting van 100 euro. ZEELAND wordt eind 2021 uitgebracht.

Inmiddels hebben verschillende Zeeuwse boekhandels laten weten dat ze het boek willen verkopen.

**********************

Uit het persbericht:

Uniek voor ZEELAND is dat iedereen een geheel eigen, exclusief exemplaar kan reserveren.
Matty Verkamman, naast mede-auteur ook de uitgever van dit boek, viel op dat de
exclusiviteit voor bedrijven én personen bijzonder belangrijk is. ‘We dachten aanvankelijk
dat het vooral voor bedrijven interessant zou zijn om in dit ultieme Zeeland-boek
voorafgaand aan het werkelijke boek een eigen hoofdstuk over dat desbetreffende bedrijf te laten meedrukken. Maar die wens bleek ook direct bij particulieren te bestaan. Zeeland is zo’n provincie waar de meeste inwoners er trots op zijn dat ze Zeeuws zijn. Er zijn natuurlijkallerlei verschillende Zeeuwen. De Zeeuw van Tholen en Sint Philipsland is niet te vergelijken met de Zeeuw van Zeeuws-Vlaanderen. Maar hoewel het eilanddenken in de loop der eeuwen ook zo z’n nadelen heeft gehad, voelt iedereen zich wel nadrukkelijk Zeeuw. Die Zeeuw blijkt het iets waard te zijn om per exemplaar een exclusieve plek in dit bijzondere boek te krijgen. Omdat vrijwel nergens in Europa boeken in dit formaat gebonden kunnen worden, zijn we voor de productie uitgeweken naar China. Speciale machines kunnen dit megaformaat daar goed aan. Het is natuurlijk een flinke organisatie om per bedrijf en per particulier een eerste en eenmalig katern mee te laten drukken, maar er is een manier gevonden om dit organisatorisch mogelijk te maken. Toen we deze extra mogelijkheid in eerste instantie alleen bij bedrijven lieten zien, kregen we al gauw de vraag of dit dan ook voor personen en families mogelijk kon zijn. Daar hebben we nu uiteindelijk voor gekozen.
Iedereen kan tegen een extra betaling van 75,- euro per bladzijde zijn of haar eigen
familieverhaal in het begin van het boek laten zien. De families en de bedrijven moeten de
tekst en de foto’s zelf aanleveren, waarna er op de uitgeverij in overleg met de koper een
mooi geheel van wordt gesmeed. Dit is mogelijk in een omvang van twee, vier, zes of
maximaal acht bladzijden.’

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Nieuw te verschijnen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.