Rieks Veenker nieuwe koploper PZC-Publieksprijs

Spannend!!! We maken de stand op op donderdagochtend 6.45 uur. Rieks Veenker heeft in de strijd om de PZC-Publieksprijs een geslaagde eindsprint ingezet. Met 256 stemmen heeft hij met De Tuinen van Ginder 2 op dit moment de eerste plaats stevig in handen genomen.

Ook in de rest van de stand komen verschuivingen, omdat nu de ingezonden briefkaarten zijn meegeteld. Vooral Weitjerock van Karlijn de Splenter heeft een actieve campagne gevoerd en brengt 121 poststemmen in. In totaal heeft het jubileumboek nu 236 stemmen. Dat levert een gedeelde tweede plaats op, want ook De meid van Marlies Allewijn komt op dat totaal uit, mede dankzij veertien stembiljetten per post.

De rest van de lijst ziet er op dit moment zo uit (tussen haakjes het aantal stemmen van de tussenstand eerder deze week):

4. Versailles aan de Schelde – 213 (191)

5. De schilders van Domburg – 142 (137)

6. Het water komt – 83 (59)

7. Middelburg, gezicht van de stad – 75 (69)

8. Flora Zeelandica – 71 (63)

8. Hoor nu mijn stem – 71 (61)

10. Ye & Bo barsten van de energie – 67 (nieuw)

In totaal werden er tot donderdagochtend 1540 digitale stemmen uitgebracht. Bij deze tussenstand zijn de 139 via de post ingestuurde stemmen ook verwerkt.

De digitale stembus via pzc.nl/publieksprijs is geopend tot vrijdag 2 november, 12.00 uur. Ook briefkaarten en stemformulieren moeten dan binnen zijn.

Dit is de laatste tussenstand die we publiceren. Of de eindsprint van Rieks Veenker voldoende is om daadwerkelijk als populairste Zeeuwse boek 2017-2018 uit de bus te komen, zal zaterdagavond 3 november blijken als de prijs wordt uitgereikt in het gebouw van de ZB in Middelburg.

Dit bericht is geplaatst in Boekenweek met de tags , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op Rieks Veenker nieuwe koploper PZC-Publieksprijs

  1. Martijn Vermunt schreef:

    Kloppen de aantallen wel van Ye en Bo barsten van de energie? Er is namelijk gisteren en vandaag heel erg veel op gestemd naar ik heb gehoord. Of er gaat veel mis dat mensen niet op de volgende stap terecht komen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.