Inhaalrace ‘De Tuinen van Ginder’ in PZC-Publieksprijs

Rieks Veenker is met zijn jeugdboek ‘De tuinen van Ginder 2’ bezig aan een indrukwekkende inhaalrace. Sinds vanochtend (woensdag) 6.45 uur staat hij in de strijd om de PZC-Publieksprijs met 189 stemmen op een derde plaats. Veenker won twee jaar geleden de publieksprijs met deel 1 van ‘De Tuinen van Ginder’. ‘De meid’ van Marlies Allewijn – over dienstmeid Neeltje Lokerse – heeft met 204 stemmen de eerste plaats nog in handen. ‘Versailles aan de Schelde’ van Anna van Suchtelen blijft met 191 stemmen tweede. Het blijft dus spannend. Wie heeft de beste eindsprint in de benen en mag zich straks het populairste Zeeuwse boek van 2017-2018 noemen? Er kan nog worden gestemd tot vrijdag 2 november 12.00 uur.

Francisca van Vloten legt nu met haar ‘Schilders van Domburg’ met 137 stemmen beslag op plaats vier. Het jubileumboek ‘Weitjerock’ heeft 111 stemmen verzameld, goed voor de vijfde plaats.

Net buiten de top 5 komen we de volgende boeken tegen: 6. ‘Middelburg, gezicht van de stad’ (redactie Jeanine Dekker) 69 stemmen, 7. ‘Flora Zeelandica’ van Peter Meininger 63 stemmen, 8. ‘Hoor nu mijn stem’ van Franca Treur 61 stemmen, 9. ‘Het water komt’ van Gerda van Wageningen 59 stemmen, 10. ‘Broeder, schrijf toch eens’ van Rinus Spruit 50 stemmen.

In totaal werden er tot woensdagochtend 1331 digitale stemmen uitgebracht. Bij deze tussenstand zijn de stemformulieren in de Zeeuwse boekhandels en de via de post ingestuurde stemmen nog niet verwerkt.

De digitale stembus via pzc.nl/publieksprijs is geopend tot vrijdag 2 november, 12.00 uur. Ook briefkaarten en stemformulieren moeten dan binnen zijn.

Let bij het digitale stemmen svp op: als u op 1 van de titels buiten de etalage wilt stemmen, klik dan eerst op het sterretje in het vak voor de overige titels, en dan pas op het bolletje voor uw favoriete boek. Na ‘volgende stap’ nog even naar boven scrollen om uw naam en e-mail in te vullen. Pas dan wordt uw stem geregistreerd.

Dit bericht is geplaatst in Boekenprijs, Zeeuwse Boekenprijs met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.