Spanning stijgt in strijd PZC-Publieksprijs

De stemming voor de PZC-Publieksprijs, het populairste Zeeuwse boek van 2017-2018, loopt nog tot en met vrijdag 2 november (12.00 uur). De strijd is bepaald nog niet gestreden. ‘De meid’ van Marlies Allewijn – over dienstmeid Neeltje Lokerse – staat met 190 stemmen op de eerste plaats. ‘Versailles aan de Schelde’ van Anna van Suchtelen komt nu met 177 stemmen heel dichtbij. Francisca van Vloten legt met haar ‘Schilders van Domburg’ met 124 stemmen beslag op plaats drie. Rieks Veenker is met het jeugdboek ‘De Tuinen van Ginder’ aan een opmars bezig, hij staat nu vierde met 119 stemmen. Het jubileumboek ‘Weitjerock’ heeft 110 stemmen verzameld, goed voor de vijfde plaats.

Net buiten de top 5 komen we de volgende boeken tegen: 6. ‘Middelburg, gezicht van de stad’ (redactie Jeanine Dekker) 65 stemmen, 7. ‘Flora Zeelandica’ van Peter Meininger 61 stemmen, 8. ‘Het water komt’ van Gerda van Wageningen 57 stemmen, 9. ‘Hoor nu mijn stem’ van Franca Treur 56 stemmen, 10. ‘Broeder, schrijf toch eens’ van Rinus Spruit 44 stemmen.

In totaal werden er tot dinsdagochtend 6.30 uur 1174 digitale stemmen uitgebracht. Bij deze tussenstand zijn de stemformulieren in de Zeeuwse boekhandels en de via de post ingestuurde stemmen nog niet verwerkt.

De digitale stembus via pzc.nl/publieksprijs is geopend tot vrijdag 2 november, 12.00 uur. Ook briefkaarten en stemformulieren moeten dan binnen zijn.

Let bij het digitale stemmen svp op: als u op 1 van de titels buiten de etalage wilt stemmen, klik dan eerst op het sterretje in het vak voor de overige titels, en dan pas op het bolletje voor uw favoriete boek. Na ‘volgende stap’ nog even naar boven scrollen om uw naam en e-mail in te vullen. Pas dan wordt uw stem geregistreerd. Excuses voor het ongemak, ik hoop dat het allemaal duidelijk is.

Dit bericht is geplaatst in Boekenprijs, Zeeuwse Boekenprijs met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.