Activiteiten Week van het Zeeuwse Boek

Morgen, woensdag 31 oktober, begint de Week van het Zeeuwse Boek 2018. In die twaalfdaagse ‘week’ worden Zeeuwse auteurs en boeken in de spotlights gezet. Oud-sportverslaggever Peter de Jonge schreef het Geschenk, ‘Van Raas tot Rico’. Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten. De avond met de uitreiking van de Zeeuwse Boekenprijs in de ZB | Bibliotheek van Zeeland in Middelburg op zaterdag 3 november krijgt later deze week een aparte aankondiging.

Woensdag 31 oktober
Terneuzen, Porgy en Bess, 20.00 uur: lezing Jaap Robben over zijn nieuwe roman ‘Zomervacht’.

Donderdag 1 november
Middelburg, boekhandel de Drvkkery, 19.30 uur: presentatie geschenkboek ‘Van Raas tot Rico’, auteur Peter de Jonge interviewt windsurfers Beb en Derk Thijs en handbalinternational Diana van Gelderen.

Vrijdag 2 november
Middelburg, boekhandel de Drvkkery, 16.00 uur: mini-symposium over ‘De klimaatparadox’ van Peter van Druenen. In samenwerking met het Filosofisch Café Middelburg.

Zaterdag 3 november
Goes, boekhandels De Koperen Tuin en Het Paard van Troje, vanaf 14.00 uur: signeren van het geschenk ‘Van Raas tot Rico’, met Jo de Roo en Peter de Jonge van 14.00 tot 15.00 uur in Het Paard van Troje en van 15.00 tot 16.00 uur in De Koperen Tuin; Keetie van Oosten-Hage signeert van 14.00 tot 15.00 uur in De Koperen Tuin, van 15.00 tot 16.00 uur in Het Paard van Troje.
Middelburg, boekhandel de Drvkkery, 12.00 uur: jeugdboekenschrijver Rob Ruggenberg over nieuwe geschiedenis in jeugdromans, tafelgesprek met directeur Jan de Vlieger van de Drvkkery.
Zierikzee, boekhandel De Vries, 11.30 uur: Digna Mielard vertelt over haar boek ‘Avontuurlijk Cuba’; 13.30 uur: Anne-Marie Maartens leest voor uit haar bundel ‘Zeeslet’.

Zondag 4 november
Goes, boekhandel De Koperen Tuin, 14.00 uur: lezing Carolijn Visser over haar nieuwe boek ‘Zeeuws geluk’.
Middelburg, boekhandel De Drvkkery, 15.00 uur: Peter Sijnke presenteert zijn muziekbiografie over Frank Zappa.

Maandag 5 november
Middelburg, boekhandel de Drvkkery, 16.00 uur: beeldend kunstenaar Jeltje Ratsma presenteert haar boek ‘Leena’.

Woensdag 7 november
Middelburg, boekhandel de Drvkkery, 16.00 uur: Anna A. Ros presenteert haar boek ‘Een horzel steekt niet’, het eerste deel uit de Tricolore Trilogie.

Donderdag 8 november
 Middelburg, boekhandel de Drvkkery, 19.00 uur: lezing Lo van Driel over zijn boek ‘Cultuur wordt Kultuur’.

Vrijdag 9 november
Middelburg, Kloveniersdoelen, 16.00 uur: PZC-Drvkkery lezing met Paul van Vliet (uitverkocht).

Zaterdag 10 november
Goes, boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin, vanaf 14.00 uur: kennismaking met Zeeuwse auteurs Marlies Allewijn, Anna van Suchtelen, Rob Ruggenberg, Sander Kooistra en Peter de Jonge.
Middelburg, boekhandel de Drvkkery, 15.00 uur: Margot Verhaagen presenteert het Zeeuwse Babelaarboek, met de Enige Echte Babbelaar Quiz.
Vlissingen, boekhandel ’t Spui, 16.00 uur: lezing Chris de Stoop over zijn boek ‘Wanneer het water breekt’.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.