PZC-Publieksprijs 2018: Versailles aan de Schelde rukt op

De stemming voor de PZC-Publieksprijs, het mooiste Zeeuwse boek van 2017-2018, is bijna halverwege. Het verhaal van dienstmeid Neeltje Lokerse, door Marlies Allewijn verwoord in de roman ‘De meid’, gaat fier aan kop en kreeg tot nu toe 168 stemmen. ‘Versailles aan de Schelde’ van Anna van Suchtelen rukt op naar de tweede plaats met 98 stemmen. Het jubileumboek ‘Weitjerock’ boekt ook progressie en heeft 90 stemmen.

Het kunstboek ‘De schilders van Domburg’ van Francisca van Vloten vergaarde 89 stemmen. Gerda van Wageningen bezet met 51 stemmen met haar watersnoodroman ‘Het water komt’ een gedeelde vijfde plek, samen met een nieuwkomer: Rieks Veenker met ‘De tuinen van ginder 2′.

Franca Treur is met haar roman ‘Hoor nu mijn stem’ uit de top 5 verdwenen. In totaal werden er tot vrijdagmiddag 17.45 uur ruim 857 digitale stemmen uitgebracht. Bij deze tussenstand zijn de stemformulieren in de Zeeuwse boekhandels en de via de post ingestuurde stemmen nog niet verwerkt.

De digitale stembus via pzc.nl/publieksprijs is geopend tot vrijdag 2 november, 12.00 uur. Ook briefkaarten en stemformulieren moeten dan binnen zijn.

Let bij het digitale stemmen svp op: als u op 1 van de overige titels wilt stemmen, klik dan eerst op het sterretje in het vak voor de overige titels, en dan pas op het bolletje voor uw favoriete boek. Na ‘volgende stap’ nog even naar boven scrollen om uw naam en e-mail in te vullen. Pas dan wordt uw stem geregistreerd. Excuses voor het ongemak, ik hoop dat het allemaal duidelijk is.

Dit bericht is geplaatst in Boekenprijs met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.