‘De meid’ leidt PZC-Publieksprijs (1)

De stemming voor de PZC-Publieksprijs, het mooiste Zeeuwse boek van 2017-2018, levert meteen een stevige koploper op. Het verhaal van dienstmeid Neeltje Lokerse, door Marlies Allewijn verwoord in de roman ‘De meid’, kreeg tot nu toe 128 stemmen. Het kunstboek ‘De schilders van Domburg’ van Francisca van Vloten vergaarde 83 stemmen. Op ‘Versailles aan de Schelde’ van Anna van Suchtelen werd 56 keer gestemd.

Gerda van Wageningen bezet met 48 stemmen met haar watersnoodroman ‘Het water komt’ een gedeelde vierde plek, samen met het jubileumboek ‘Weitjerock’. Plaats vijf is voor Franca Treur, haar roman ‘Hoor nu mijn stem kreeg 31 stemmen. In totaal werden er tot woensdagmiddag 17.00 uur ruim zeshonderd digitale stemmen uitgebracht. Bij deze tussenstand zijn de stemformulieren in de Zeeuwse boekhandels en de via de post ingestuurde stemmen nog niet verwerkt.

De digitale stembus via pzc.nl/publieksprijs is geopend tot vrijdag 2 november, 12.00 uur. Ook briefkaarten en stemformulieren moeten dan binnen zijn.

Let bij het stemmen svp op: als u op 1 van de overige titels wilt stemmen, klik dan eerst op het sterretje in het vak voor de overige titels, en dan pas op het bolletje voor uw favoriete boek. Na ‘volgende stap’ nog even naar boven scrollen om uw naam en e-mail in te vullen. Pas dan wordt uw stem geregistreerd. Excuses voor het ongemak, ik hoop dat het allemaal duidelijk is.

Dit bericht is geplaatst in Boekenprijs met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.