20ste editie Middelburgse Poëzieroute

PERSBRICHT

MIDDELBURGSE POËZIEROUTE VIERT 20STE EDITIE
Zondagmiddag 4 november vindt de twintigste editie plaats van de poëzieroute van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg. Veertien dichters dragen op twee locaties in de binnenstad voor uit hun werk. De optredens worden omlijst door muziek van een tweetal ensembles. Het thema van dit jaar is ‘het gerucht’. ‘Tijdens deze middag zal het woord tot grote hoogten worden opgestuwd,’ belooft de organisatie.

In het historische pand aan de Koepoortstraat 6 (galerie Jet Sondaar) treden van 13.30-15.00 uur op: Anna A. Ros, Coen Cornelis, Raymond van de Ven en Thom Schrijer. De muziek wordt verzorgd door Tricycle (Noëlle Sallent, Vera van der Heijden, Eva Mallekoote en Robbert van Deemter). Gastheer is ex-stadsdichter Karel Leeftink.

In The Common House of Elliott in de Lange Noordstraat 48 (het oude postkantoor) treden van 15.30- 17.00 uur op: Tijs van Bragt, Michael van Oostende, Aschwin van den Abeele. Ook de leden van de Werkgroep Poëzie zullen hun themagedicht voordragen. Dit zijn Jan J.B. Kuipers, Theo Raats, Karel Leeftink (alle drie ex-stadsdichter), Juul Kortekaas, Anna Schenk en Jacoline Vlaander. Uiteraard treedt ook de huidige stadsdichter van Middelburg op: Anna de Bruyckere. De muziek is van Yesterday’s Papers (Jacqueline Vader, Robbert-Jan Swiers, Sam Berhitu, Bert Hoogerheijde en David Boegheim). Gastvrouw is Jacoline Vlaander.

In de soos is ruimschoots gelegenheid om met elkaar het glas te heffen. Consumpties tegen gereduceerd tarief. De sociëteit heeft zelfs een eigen Elliott-bier in de aanbieding.

Ter gelegenheid van de route verschijnt traditiegebouw een bundel met werk van de deelnemers: Tot het nabij is. Het omslagontwerp is een werk van Anna Schenk. De bundel, in een oplage van 150, is op beide locaties te koop. Prijs van dit collector’s item: € 3,50 euro per stuk. (Graag gepast betalen.)

 

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Poëzie met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.