Chris de Stoop in Goes

De Vlaamse auteur Chris de Stoop geeft maandag 22 oktober een lezing in het tropisch bos van Omnium in Goes. Hij vertelt dan vanaf 20.00 uur over zijn nieuwste boek ‘Wanneer het water breekt’. De Stoop (1958) is journalist en auteur van geëngageerde boeken. Met ‘Dit is mijn hof’ – het relaas van de teloorgang van de gewone boer – won hij in 2016 de Zeeuwse Boekenprijs.

‘Wanneer het water breekt’ is het waargebeurde verhaal over een groep Vietnamese bootvluchtelingen. Visser Hung en zijn dochter Quyen kwamen terecht in het Vlaamse Wichelen. Daar raakten ze bevriend met de schrijver. Voor zijn boek sprak hij met hen en met een tiental mede-vluchtelingen.

De lezing wordt georganiseerd door ‘Horen, zien en lezen’, een nieuwe stichting die op verschillende locaties in Goes en omgeving culturele en maatschappelijke activiteiten wil organiseren. In eerste instantie staan er literaire evenementen gepland.

Kaartjes voor de avond met De Stoop zijn voor 10,- euro te koop bij de Goese boekhandels Het Paard van Troje of De Koperen Tuin.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.