Drie maal Alain Verheij in Middelburg

Lezing ‘best of’ van de bijbel
Schrijver en theoloog Alain Verheij (1989) is deze week drie keer in Middelburg te zien en te horen. Vrijdag 19 oktober (16.00 uur) is hij te gast in boekhandel De Drvkkery in Middelburg. Hij vertelt over zijn nieuwe boek ‘God en ik’. Verheij noemt zijn boek ,,een soort ‘best of’ van de Bijbel”, geschreven vanuit zijn persoonlijke ervaring én zijn werk als theoloog. Hij zegt: ,,Mensen komen steeds minder in de kerk, dus breng ik het mooie van het geloof in dit boek naar buiten. Op zo’n manier dat het de weldenkende 21ste-eeuwer kan inspireren, zonder dat ik iemand probeer te bekeren.”
‘God en ik’ is genomineerd voor ‘beste theologische boek van het jaar’.

Donderdagavond 18 en zondagmorgen 21 oktober is Verheij te horen in de kerk aan de Lange Noordstraat 62. Hij is daar op uitnodiging van de Doopsgezinde Gemeente Walcheren.

Verheij is genomineerd voor de ‘Nacht van de theologie’, is wekelijks te horen op Radio 1 en noemt zichzelf de ‘Twittertheoloog des Vaderlands’. Zondagmorgen heeft hij de vrije hand gekregen om op zijn eigen manier een kerkdienst in te richten: ‘Kerkdienst 2.0’.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.