Paul Verhuyck overleden

Schrijver Paul Verhuyck overleden

GRAAUW – In zijn woonplaats Graauw is afgelopen woensdag (26 september 2018), op 78-jarige leeftijd, schrijver Paul Verhuyck overleden. foto Camile Schelstraete

door Sheila van Doorsselaer

De in Antwerpen geboren auteur schreef samen met echtgenote Corine Kisling historische romans, zoals ‘Het Leugenverhaal’ (Zeeuwse boekenprijs 2007) en ‘De duim van Alva’. In totaal publiceerde Verhuyck tien romans en twaalf verhalen. Ook publiceerde hij journalistieke bijdragen over literatuur in onder meer de Gazet van Antwerpen en De Tijd. Verhuyck deed ook heraldisch onderzoek naar de dorpsvlag van Graauw.

Dit bericht is geplaatst in Biografie met de tags . Bookmark de permalink.

Één reactie op Paul Verhuyck overleden

  1. RoseAnne van n Akkeren- Delafontaine schreef:

    Dag Jan,

    Paul Verhuyk was tijdens mijn studie Franse Taal- en Letterkunde in Leiden mijn professor medieaevistiek, o a theater in Frankrijk in de 12e en 13e eeuw. Hij was een zeer bevlogen en inspirerend docent. Hij was gepromoveerd en publiceerde diverse boeken op zijn vakgebied ( zie Wikipedia en zijn eigen site)
    Pas nà zijn pensionering trok hij zich terug in de oude pastorie van Grauw en schreef hij de boeken waar PZC naar verwees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.