Bert Natter in Goes

Schrijver Bert Natter is dinsdag 2 oktober te gast in Goes. In de Vredeskerk aan het ds. W.H. van de Vegtplein vertelt hij vanaf 10.30 uur over zijn nieuwste roman ‘Ze zullen denken dat we engelen zijn’. Daarin gaat het over twee cafébezoekers, die op wonderbaarlijke wijze een grove terreuraanslag overleven. Het is de vijfde roman van Natter (1968). Zijn lezing is onderdeel van de kunst-, cultuur- en literatuurdag van de christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Passage. ’s Middags geeft conservator Aagje Feldbrugge van het Zeeuws Genootschap een lezing over archeologie.

Bert Natter (Baarn, 1968) is schrijver, uitgever en journalist. Hij publiceerde diverse (jeugd)boeken en schreef Het Rijksmuseum Kookboek (2004). Zijn romandebuut Begeerte heeft ons aangeraakt (2008) is bekroond met de Selexyz Debuutprijs 2009 en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2010. Verder kreeg het boek een vermelding op de longlist van de Academica Debutanten Prijs 2009, een eervolle vermelding voor de Anton Wachterprijs 2008 en een nominatie voor de Halewijnprijs 2008.

Samenvatting van zijn nieuwste boek Ze zullen denken dat we engelen zijn: ,,De laatste mooie dag van het jaar. Op een terras aan een plein midden in de stad zitten een man en een vrouw die elkaar net hebben leren kennen. Met hoge snelheid rijdt een geldwagen in op het winkelende publiek en ramt de gevel van een café even verderop. Een enorme explosie volgt. Als midden op het plein een politiebusje stopt, lijkt het voorbij, maar dan barst de hel pas echt los. Onder een tafeltje wachten de man en de vrouw in elkaars armen op de dood, die niet komt.”

Over de middaglezing zegt het persbericht:
,,Aagje Feldbrugge gaat spreken over Zeeuwse Archeologische vondsten en de verhalen daaromheen en nog kort iets over het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen waarvan ze lid is. Verder maakt zij sieraden/ kunst van archeologische vondsten die te bewonderen en eventueel ook te koop zijn.”

De K.C.L.-dag wordt georganiseerd door Passage, christelijk-maatschappelijke
vrouwenbeweging. Deelname staat open voor alle vrouwen, die van kunst, cultuur en literatuur houden.
Wie deze dag wil bijwonen, kan zich van tevoren aanmelden bij Dicky de Feiter,
ddefeiter@simpc.nl (tel: 0113-221702). De entree bedraagt 18,- euro (voor Passage-leden 15,- euro) en is inclusief koffie, thee en soep.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.