Standbeeld Frank Koulen onthuld in Terneuzen

Ingrid Koulen weet het zeker, haar vader zou trots zijn geweest op zijn standbeeld. Zaterdagmiddag (15 september 2018) werd het levensgrote bronzen beeld van Frank Koulen onthuld in de Terneuzense Noordstraat. Het beeld van de oprichter van Porgy en Bess staat voor het oude stadhuis én vlakbij zijn jazzcafé, waar hij naar wijst en zijn hoed afneemt. Kunstenaar Hannes Verhoeven wil met het beeld laten zien dat Koulen (1922-1985) ondernemend en gastvrij was. Na verschillende toespraken en natuurlijk muziek onthulden kinderen van Frank het beeld onder grote belangstelling. foto Peter Nicolai

Tjeu strous schreef de biografie van Koulen: Porgy in de polder.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.