Lezing Marja Visscher in MuZeeum Vlissingen

Persbericht

Marja Visscher geeft lezing in maritiem MuZeeum Vlissingen

Schrijfster Marja Visscher geeft zaterdag 22 september een lezing in het maritiem
MuZeeum Vlissingen naar aanleiding van haar onlangs verschenen historische roman ‘De
Wolkenkijker’. Tijdens de speciale ‘Frans Naereboutdag’ zal zij om half drie een lezing
geven, gevolgd door een voorlezing en signeersessie.


Dit jaar is het 200 jaar geleden dat de loods en mensenredder Frans Naerebout is overleden. De Vlissinger redde in 1779 samen met zijn broer Jacob en vrienden 87 van de ruim honderd opvarenden van het VOC-schip de Woestduyn. De loods Naerebout van toen is nog steeds een inspiratiebron voor de loodsen van nu. En ook voor de mensenredders van de Koninklijke Redding Maatschappij KNRM is hij een voorbeeld. Frans Naerebout is een van de hoofdpersonen in het boek ‘De Wolkenkijker’ van Marja Visscher.

In de tentoonstelling van het MuZeeum wordt het levensverhaal van Naerebout verteld in woord en beeld. Bijzonder zijn de originele historische documenten met handschrift van Naerebout zelf. Het enige bekende schilderij van de Woestduyn is speciaal voor de expositie geleend en tijdelijk naar het MuZeeum verhuisd.
Naast optredens van het Scheldeloodsenkoor samen met leerlingen van de Frans
Naereboutschool in de ochtend, is er een familierondleiding door het museum en de speciale Frans Naerebout tentoonstelling. Die middag opent op verschillende tijden voor kinderen van 4 t/m 8 jaar in het Torentje van het MuZeeum de Verhalenkoffer en is er het spel, de strip en de speurtocht. Voor elk wat wils dus! De dag is van 10.00 tot 17.00 uur.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.