Spengler-dag in Middelburg

Zaterdag 15 september wordt er een Spengler-dag gehouden in het auditorium van de ZB|Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Het is dan honderd jaar geleden dat ‘De ondergang van het Avondland’ van de Duitse cultuurhistoricus Oswald Spengler (1880-1936) verscheen. De organisatie is in handen van Stichting Triple Eye.

Op deze dag worden twee boeken gepresenteerd. Nieuw is de pocketuitgave van de vertaling van ‘Ondergang van het Avondland’. Ook zal professor Frits Boterman (historicus) dan zijn biografie van Spengler presenteren.

Naast professor Boterman geven andere Spengler-kenners een inleiding, onder wie de uit Terneuzen afkomstige filosoof  Ad Verbrugge, filosoof Jelle van Baardewijk en politicus/filosoof Thierry Baudet.

Programma: 10.30 uur Opening Zaal; 11.00 uur Aanvang Ochtendprogramma; 13.00 uur Lunchpauze; 13.45 uur Aanvang Middagprogramma; 15.30 uur discussie; 16.15 uur Afsluiting

Aanmelden: voorinschrijving via triple.eye@outlook.com; entree 14,80 euro (inclusief koffie bij binnenkomst, bij inlevering Triple Eye-inschrijfformulier).

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.