Aankondiging: Walcherse wandelingen

Nieuwe gids voor wandelaars op Walcheren

Een nieuwe gids voor wie de wandelschoenen wil aantrekken op Walcheren. Vijftien routes staan er in het boek ‘Walcherse wandelingen’, dat dinsdag 28 augustus wordt gepresenteerd. Dijkgraaf Toine Poppelaars van Waterschap Scheldestromen neemt in boekhandel De Drvkkery in Middelburg het eerste exemplaar in ontvangst.

Els van den Kerkhof en Aagje Feldbrugge van de Stichting Voetpaden Walcheren en gids Hans Corbijn stelden de wandelingen samen. Na de inundatie van 1944 was alle beplanting dood en lagen alle wandelpaden onder een laag modder. In de wederopbouw en nieuwe landinrichting was er geen aandacht voor voetgangers. De Stichting Voetpaden Walcheren stippelde vanaf 1998 nieuwe wandelroutes uit langs watergangen en tussen landerijen. Stichting Landschapsbeheer Zeeland ging daar in 2009 mee verder en realiseerde dwarsverbindingen en dorpsommetjes, zodat er een knooppuntennetwerk voor wandelaars ontstond.

Met het nieuwe boek kan gewandeld worden in en rond  de steden Vlissingen, Middelburg en Veere en langs de kust. Er zijn ook paden dwars over het voormalige eiland, van Zoutelande en van Westkapelle naar Middelburg en van Oost-Souburg naar Veere.

Els van den Kerkhof, Aagje Feldbrugge en Hans Corbijn: Walcherse wandelingen – Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, 128 pagina’s, 14,95 euro.

***********************

PERSBERICHT

Nieuwe gids ‘Walcherse wandelingen’ zet Zoutelande op de kaart

Op dinsdag 28 augustus om 16.00 uur neemt dijkgraaf Poppelaars van Waterschap Scheldestromen in boekhandel de Drvkkery in Middelburg het eerste exemplaar in ontvangst van de gids ‘Walcherse wandelingen’. In vijftien wonderschone tochten laten Els van den Kerkhof, Aagje Feldbrugge en Hans Corbijn de allermooiste plekjes van Walcheren zien.

Uitwaaien op het strand, turen naar de horizon vanaf hoge duinen, struinen langs sloten en slenteren door historische steden. De liefhebbers van zon, zee, rust en ruimte kunnen op Walcheren hun hart ophalen. Van Arnemuiden tot Zoutelande en van Biggekerke tot Veere. De samenstellers Els van den Kerkhof, Aagje Feldbrugge en Hans Corbijn slaan niets over wat voor de wandelaar interessant kan zijn. Daarbij lopen ze zoveel mogelijk ‘van de weg af’ dwars door het boerenland, langs watergangen en kreken van dorpen naar steden en over hoge duintoppen en prachtige stranden. Overal is de stilte oorverdovend en de drukte van de vele toeristen ver weg. Kom tot rust en ontdek Walcheren: een waar wandelwalhalla.

De totstandkoming van de gids is financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Veere, Waterschap Scheldestromen en de Stichting Voetpaden Walcheren.

De wandelgids is voor € 14,95 te koop in Nederland en België en op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig www.gegarandeerdonregelmatig.nl

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.