Column: Muurschildering Groede – slot

Het verlossende woord over het bestaan van de muurschildering in Groede komt van Wil Vooijs – van Ooijen, dochter van politieman Leo van Ooijen. Zij stuurde foto’s en een begeleidende tekst. foto: Etty en Marijke van Ooijen voor de muurschildering.

De muurschildering is gemaakt door mijn vader, Leo van Ooijen, politieagent in Groede van 1952 tot 1964. Wij woonden Blekestraat 22 en mijn vader maakte de schildering als herinnering aan zijn geboorteland Indonesië.

Op de foto, waar ik in het midden sta (hiernaast), staan mijn oma, de moeder van mijn vader en haar moeder, zijn oma.
Mijn vader was een zeer creatieve man. Hij schilderde, bouwde voor de kleinkinderen de mooiste poppenhuizen en garages, fotografeerde veel. Hij maakte in Groede een grote verkeerstafel, die stond op de zolder van het gemeentehuis. Daarmee gaf hij verkeersles. Ik heb geen idee wanneer de schildering verdwenen is, hij verbleekte waarschijnlijk.”

Hiernaast het schilderij, waarop de muurschildering was gebaseerd.

Over de silo van Breskens schrijft dochter Wil:
,,Wat betreft het oude gebouw aan de haven. In de fabriek kwam ooit de Gereformeerde kerk samen die mede met medewerking van mijn vader was opgericht in Breskens. Jammer dat ze het gebouw niet laten staan en binnen veranderingen aanbrengen.”

Dit bericht is geplaatst in Columns met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.