Samantha Eising (27) – van het boek ‘Adembenemend’ – overleden

Zeeuwse schrijfster (27) van boek ‘Adembenemend’ overleden

door Bas Bareman

VLISSINGEN – De 27-jarige schrijfster Samantha Eising uit Vlissingen is afgelopen dinsdag overleden. Ze leed aan de ongeneeslijke ziekte cystic fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd, een aandoening aan de luchtwegen. Eising schreef in 2013 het boek Adembenemend over de medische missers van artsen die haar hele leven dachten dat ze astma. Het gezin verhuisde in 2003 van Groningen naar Vlissingen om de ‘astma’ met zeelucht te stabiliseren. Pas in een ziekenhuis in Antwerpen kwamen doktoren erachter dat ze leed aan de erfelijke ziekte.

 In haar boek beschrijft Eising op aangrijpende wijze de gevolgen van haar ziekte. ,,Steeds vaker word ik me bewust van het feit dat kunnen ademen niet vanzelfsprekend is. Het is bijzonder dat lucht in en uit je longen stroomt. Zeker wanneer dit zonder al te veel moeite gaat.”

In haar overlijdensadvertentie staat de volgende tekst van Samantha. ‘Het laatste hoofdstuk is een herinnering, geschreven terwijl de pen werd neergelegd. Het boek bewaart wat in het hart is geschreven en zal daar voor altijd voortleven.’

Voor de bespreking van haar boek, klik op de titel Adembenemend

Dit bericht is geplaatst in Biografie, Gezondheid met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.