Pancake Adventures in Kapelle en Middelburg

PERSBERICHT

Pannenkoekenavonturier Willem Dieleman te gast in boekhandels Lectori en de Drvkkery

Op zaterdag 30 juni is Middelburger Willem Dieleman, wereldreiziger en schrijver van het boek ‘Pancake Adventures’, te gast in boekhandel Lectori in Kapelle (11.00 uur) en de Drvkkery in Middelburg (14.00 uur). De auteur vertelt over zijn boek en bakt pannenkoeken voor bezoekers.

In Pancake Adventures (uitgeverij Ambo|Anthos) beschrijft Dieleman op humoristische en positieve wijze hoe hij betekenis vond in het contact leggen met andere culturen, bijvoorbeeld door het delen van een pannenkoek.

In het boek vertelt Dieleman over hoe hij na zijn studie worstelt met het verlangen naar een groots en meeslepend leven. Hij ruilt Amsterdam in voor Istanbul om vandaaruit over land oostwaarts te reizen door Georgië, Armenië, Iran, Dubai, Pakistan en India. Zijn reis zit vol avontuur en bijzondere ontmoetingen, en toch verlangt hij naar zijn onmogelijke liefde en spiegelt hij zich steeds aan succesvolle generatiegenoten.

Dieleman zoekt naar meer betekenis in zijn leven en zijn reizen, en merkt dat hij met zijn grootmoeders recept voor pannenkoeken veel blijdschap verspreidt.

In tijden waarin we het vertrouwen in de medemens soms lijken te verliezen laat ‘Pancake Adventures’ op humoristische en positieve wijze zien hoe je jezelf kunt vinden juist door contact te maken met anderen, bijvoorbeeld via een pannenkoek.

“… ik was zevenentwintig en ik wist niet hoe de hoofdstad van Georgië heette of welke landen Pakistan omringden, wat het verschil was tussen soennieten  en sjieten en of Kamtsatka ook echt bestond, en niet alleen als een te veroveren gebied bij Risk. Ik wist niet welke landen tussen Nederland en China lagen. Ik wist niet eens dat de route die de twee verbond al duizenden jaren oud was en de zijderoute heette…”

Willem Dieleman – Zaterdag 30 juni 2018: 11.00 uur – boekhandel Lectori in Kapelle , Weststraat 9-11; 14.00 uur –  boekhandel de Drvkkery in Middelburg, Markt 51

Vrije toegang

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.