Lezing: Laura Vink over reisfotografie

Dan ben je in dat verre land en wil je straks aan het thuisfront toch wel laten zien hoe mooi en fantastisch het allemaal was. Klik met de camera en klaar. Dat kan. Voor wie iets meer van dat indrukwekkende bergmassief, die meanderende rivier of dat pittoreske dorpje wil maken, heeft fotograaf en wereldreiziger Laura Vink een hele reeks tips. Donderdag 5 juli om 19.00 uur vertelt ze in boekhandel De Drvkkery in Middelburg over haar boek ‘Reisfotografie – explore discover capture’.

Om het maar even concreet te maken: voor een zonsopgang of -ondergang kun je best wat maatregelen nemen. Zoals een kwartier voor tijd aanwezig zijn, omdat de kleuren in de lucht zich dan al vaak aandienen. Op tijd een goede plek zoeken, zodat je een voorgrond hebt. Het is vaak een kwestie van smaak, maar wolken leveren in principe levendiger taferelen dan strak blauwe luchten. Ga niet meteen weg na de zonsondergang. Laura Vink: ,,Vaak word je juist nadat de zon onder is getrakteerd op nog meer prachtige kleuren in de wolken. Soms nog wel mooier dan daarvoor.”

De schrijfster vertelt ook over praktische zaken als bescherming van apparatuur en selectie van foto’s als je weer thuis bent.

Het boek kost 59,- euro.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.