Hella en Freek de Jonge in Goes

Persbericht

Hartschade is de autobiografische roman van Hella de Jonge over vrouwen en hun fysieke klachten, die niet worden herkend als hartfalen. Zaterdag 30 juni interviewt haar man Freek de Jonge haar om 15.00 uur in boekhandel De Koperen Tuin in Goes.


Hella de Jonge schrijft ook over de relatie tot haar vader Eli Asser, over haar jonggestorven kleindochtertje en over haar inspanningen om niet patiënt te worden maar mens te blijven. Manda Heddema van de Koperen Tuin kondigt aan: ,,Ook zullen Hella en Freek samen, de schrijnend hilarische dialogen tussen vader en dochter voorlezen.”

Verder schrijft ze: ,,Onlangs verscheen het vierde boek van Hella de Jonge. Het is een heel persoonlijke roman waarin waardig leven,en sterven, de kern is. Hella de Jonge vond zichzelf na een infarct terug op de hartbewaking. Daar start haar gevecht om als mens behandeld te worden, in plaats van als patiënt. In haar zoektocht loopt ze tegen het feit aan dat hartklachten bij vrouwen zich heel anders manifesteren dan bij mannen, en dat veel medici hiervan niet op de hoogte zijn.”

De roman is genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs 2018.

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.