Terug naar de vijftiger jaren

Herinneringen aan een jeugd in Goes

Joke den Engelsen-Dekker beschrijft haar jeugd in het boek ‘Terug naar de vijftiger jaren’ met als ondertitel ‘Herinneringen aan mijn zorgeloze kindertijd aan de Kloetingseweg in Goes’. De schrijfster zegt in een toelichting: ,,Intussen woon ik alweer bijna vijftig jaar in Apeldoorn, maar mijn herinneringen aan die Goese tijd zijn nog zo levend dat ik besloten heb ze op te schrijven. Wat eerst wat losse verhalen waren is uitgegroeid tot een boekje met 29 hoofdstukken.”

Het boekje is geïllustreerd met zwart-wit familiefoto’s en met foto’s van de omgeving van de Kloetingseweg in Goes uit die tijd. Zo zien we het voormalige R.K. Ziekenhuis Sint Johanna, café de Tol en de karakteristieke watertoren van Goes. Joke den Engelsen-Dekker: ,,Ik beschrijf hoe ik na de verhuizing van mijn ouderlijk gezin in 1951 vanuit Middelburg naar Goes mijn kameraadje Jan ontmoette, hoe wij als kleuters de wereld om ons heen gingen ontdekken en allerlei avonturen beleefden en soms ook ‘kattenkwaad’ uithaalden. Die mooie en leuke herinneringen heb ik mijn hele leven als een waardevolle schat met me meegedragen.”

Het boek telt 116 pagina’s en kost 13,75 euro.

Dit bericht is geplaatst in Heemkunde met de tags . Bookmark de permalink.

Één reactie op Terug naar de vijftiger jaren

  1. Alice d'Huy schreef:

    Ik stem op “Terug naar de vijftiger jaren”, omdat dit boek een heel charmante weergave geeft van die tijd en de omgeving van de mooie Kloetingseweg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.