Voorjaarsnummer Ballustrada

Persbericht

DUIVEN, BEATGENERATIE EN VERSLETEN KNIEËN IN BALLUSTRADA

In het onlangs verschenen dubbele voorjaarsnummer van literair tijdschrift  Ballustrada  treffen we opmerkelijk veel versleten knieën en laagvliegende postduiven aan. Dichter Job Degenaar neemt in de rubriek Laaglandse Poëzie minder triviale zaken voor zijn rekening: hij laat dichters uitdrukking geven aan hun stadsgevoel. En dat gaat natuurlijk vaak gepaard met een voorkeur voor een bepaalde stad of stadswijk. Willem Roggeman verzorgt Taal Ver Taal. Hij doet dat met een vertaling van gedichten van Gregory Corso, een kopstuk van de beatgeneratie.

Ook tal van ‘losse’ en vaste ‘losse’ dichters geven acte de présence: Hendrik Carette, Stefaan van den Bremt, Kees Engelhart, Jabik Veenbaas, Kees Klok, Arjen van Meijgaard. En Maria Ros debuteert, althans in Ballustrada. Hetzelfde geldt voor Rogier de Jong. Verder volop intrigerend proza van Theo Raats, Paul van Leeuwenkamp, G.P. Kuipers, Johan Everaers, Pieter Drift, Jan J.B. Kuipers, Jan van der Geer, Mia Timiaan, Kees Klok, John Toxopeus, André van der Veeke, Frank Roger.

Dit dubbelnummer is het eerste van alweer jaargang 32. Even speelde de redactie van Ballustrada met het idee, om aan ‘waarin opgenomen de Zeeusche Nachtegael’ onder de inhoudsopgave ook ‘en Zeeuws Tijdschrift’ toe te voegen. Om redenen van piëteit jegens onze oude, geliefde rivaal zien we er voorlopig van af.

Ballustrada
Red. André van der Veeke, Jan J.B. Kuipers, Johan Everaers

Contact: avdveeke@zeelandnet.nl, tel. 06-57675504
Los nr € 12,50, abonnement € 20,00

Dit bericht is geplaatst in Tijdschriften met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.