Presentatie ‘De wolkenkijker’ in Vlissingen

PERSBERICHT

Op zaterdag 23 juni a.s. ontvangt loco-burgemeester J. de Jonge van Vlissingen het eerste exemplaar van de door Marja Visscher geschreven historische roman ‘De Wolkenkijker’. Een roman in het kader van de herdenking van het overlijden van loods en mensenredder Frans Naerebout, tweehonderd jaar geleden. De feestelijke uitreiking vindt plaats om 14.00 uur in boekhandel ’t Spui in Vlissingen. De schrijfster zal tot 16.00 uur haar boek signeren.
Iedereen is van harte welkom!

************************

De uitgever over het boek:
,,Een standbeeld op de boulevard van Vlissingen, begraven in de grote kerk van Goes en zijn naam komt voor in het Zeeuwse volkslied. Frans Naerebout (1748-1818) is bepaald geen onbekende in Zeeland Het is tweehonderd jaar geleden dat hij overleed en nog altijd is bij  Koninklijk Besluit bepaald dat minstens één vaartuig van het Nederlandse loodswezen de naam Frans Naerebout zal dragen. Maar hoe zag zijn leven eruit?
Marja Visscher belicht dat aan de hand van zijn echtgenote Sara Hoevenaar. Deze historische roman ‘De Wolkenkijker’ neemt u mee naar het Vlissingen van
de achttiende eeuw.”

Over de auteur zegt de uitgever:
,,Marja Visscher (Rotterdam, 1951) is journalist en woont sinds haar huwelijk in Klaaswaal. Zij heeft zich ontpopt tot een professional en freelancer. Vanaf 1983 -2016 was zij directeur bij Uitgeverij Deboektant met als specialisme topografische/historische uitgaven. Daarnaast was Marja Visscher uitgever van Hoeksche Waard Magazine/Polder Glossy. Verder schreef ze een aantal kinderboeken. Nu verlegt zij haar interesse naar het schrijven van fictieve verhalen over historische personen waarbij Marja’s uitgebreide en gedegen research merkbaar in de romans terug te vinden zijn.”

Dit bericht is geplaatst in Agenda met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.